Mainos

Obama: Olemme Googlen ja Facebookin maa

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kansakunnan tila -puhe on saanut pääosin hyvän vastaanoton amerikkalaismedioissa.

Puhetta pidetään kaukokatseisena kädenojennuksena demokraattipresidentiltä republikaanivoittoiselle kongressille. Uutiskanava CNN:n mukaan Obaman on pyrkimys on saada valtapuolueet puhaltamaan yhteen hiileen.

Obaman katsotaan myös korostaneen puheessaan kauaskantoisten suunnitelmien tärkeyttä. Sana "työpaikat" kuultiin kymmeniä kertoja.

Kiitosta Obama saa CNN:n paneelilta myös siitä, että aiheita käsiteltiin käytännönläheisemmin kuin presidentin aiemmissa puheissa.

CBS News kritisoi puhetta aselainsäädännön puutteellisesta käsittelystä. Aseiden rajoittamissäädökset ovat olleet vahvasti esillä poliitikko Gabrielle Giffordsin ampumisen jälkeen. CNN kritisoi puhetta budjettialijäämän sivuuttamisesta.

Talousjulkaisu Wall Street Journal löytää yhtymäkohtia Obaman viime vuoden vastaavaan puheeseen. Obama puhui jälleen mittavasti esimerkiksi talousasioista. Viime vuoden puheesta poiketen Obama ei puhunut kansallisesta turvallisuudesta kovinkaan pitkällisesti, vaikka yhdysvaltalaissotajoukkoja on edelleen komennuksella Lähi-idässä.

Reutersin kommentti jakautuu kahtaalle. Obaman esiintyminen on uutistoimiston mukaan vakuuttavinta sitten ex-presidentti Ronald Reaganin, mutta sisällössä olisi parantamisen varaa:

- Obama puhui paljon työstä ja innovaatiosta, mitkä ovat tärkeitä asioita, mutteivät erityisesti presidentin hallittavissa, Reutersin blogissa todetaan.

"Tämä on Sputnik-hetkemme"

Obaman kommentit Yhdysvalloista innovaatioiden maana ovat nousseet huippusuosituiksi sosiaalisessa mediassa.

Presidentin viittaukset teknologiaan nousivat nopeasti esimerkiksi mikroblogi Twitterin suosituimmista puheenaiheista. Obama kehuu Yhdysvaltojen teknologista kehitystä, joka alkoi sen jälkeen, kun Neuvostoliitto lähetti Sputnik-satelliittinsa avaruuteen.

- Sen jälkeen emme vain ohittaneet venäläisiä, vaan loimme tuhansia työpaikkoja käsittävän teollisuusvallankumouksen -- Tämä on Sputnik-hetkemme, Obama totesi puheessaan.

Obama listasi puheessaan suuria amerikkalaisinnovaatioita. Verkkoyritysten mainitseminen on sekin saanut Twitterin käyttäjät jakamaan profiileissaan sitaattia: "Olemme Googlen ja Facebookin maa."

- Innovaatiot eivät vain muuta elämäämme, vaan ne ovat meidän tapamme tienata, Obama toteaa.

Kurssit nousuun

Reutersin mukaan Obaman puheet ovat elävöittäneet markkinavoimia, sillä taloussuhdanteet ovat lähteneet nousuun nopeasti puheen jälkeen.

Samoin nousussa ovat Obaman kannatuslukujen tilastokäyrät.

NBC Newsin ja Wall Street Journalin yhteisgallupissa Obaman kannatusluku on noussut yli 50 prosentin. Vain muutamia viikkoja sitten Obamaa kannatti noin 40 prosenttia kansasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.