Mainos

Obama ohitti Clintonin demokraattikilvassa

Barack Obama on ottanut ensimmäistä kertaa johtoaseman Yhdysvaltojen demokraattien esivaalikilvassa. Obama kiri johtoasemansa kuuteen valitsijamieheen. Obaman suosion odotetaan jatkuvan seuraavissa esivaaleissa.

Riippumattoman Real Clear Politics -järjestön maanantaisen laskelman mukaan Obamalla on viikonlopun esivaalien jälkeen tukenaan 1143 valitsijamiestä ja Hillary Clintonilla 1137. Käänteen takana oli Mainen esivaali, jossa Obama sai 15 delegaattia ja Clinton 9.

Clintonin joukot reagoivat luisuun vaihtamalla kampanjapäällikköä. Patti Solis Doyle sai väistyä Clintonien sisäpiiriin kuuluvan Maggie Williamsin tieltä.

Obaman uskotaan lujittavan johtoasemaansa huomenna, kun esivaalit pidetään Virginiassa, Marylandissa ja Washington DC:ssä. Seuraava varsinainen ratkaisun paikka kuitenkin on vuorossa todennäköisesti vasta maaliskuun 4. päivänä, jolloin äänestävät Texas ja Ohio.

Obama otti Clintoneista voiton myös eilisessä Grammy-gaalassa. Obama palkittiin parhaasta äänikirjasta teoksellaan The Audacity of Hope. Tässä mittelössä taakse jäi Bill Clinton.

Republikaanileirissä tunnelma on edelleen odottava. John McCain tosin johtaa ylivoimaisesti, mutta baptistipastori Mike Huckabee pysyy sitkeästi kisassa mukana.

McCainin ongelmana on hänen heikko kannatuspohjansa puolueen konservatiivien keskuudessa. Hän hävisikin viikonloppuna sekä Kansasissa että Louisianassa Huckabeelle.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.