Mainos

Obama lupaa päätöksen Afganistanista pian

Presidentti Barack Obama lupaa tehdä päätöksensä Afganistanin operaation jatkosta pian.

Obama sanoi julkisuudelle tänään, että hän esittelee samalla Yhdysvaltain ja sen liittolaisten valvollisuudet operaatiossa ja tekee samalla Afganistanin kansalle selväksi, että se joutuu ennemmin tai myöhemmin vastaamaan turvallisuudestaan itse.

- Näihin kahdeksaan vuoteen on mahtunut vuosia, jolloin meillä ei ole mielestäni ollut joko resursseja tai strategiaa saattaa työtä Afganistanissa päätökseen. Minun tarkoitukseni on saada tuo työ tehtyä, Obama vakuutti toimittajille.

Jotkut uutiskanavat ehtivät jo kertoa, että Obama aikoo ilmoittaa päätöksestään Afganistanin suhteen ensi tiistaina. Uutiskanavat tiesivät jopa kertoa, että Obama aikoo lähettää Afganistaniin 34 000 lisäsotilasta.

- Olen vakuuttunut, että kun amerikkalaiset kuulevat selvän selityksen sille, mitä olemme Afganistanissa tekemässä ja mitä aiomme siellä saavuttaa, he alkavat tukea operaatiota, Obama sanoi Valkoisessa talossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa yhdessä Intian pääministerin Manmohan Singhin kanssa, joka on Yhdysvalloissa parhaillaan valtiovierailulla.

Amerikkalaiset ovat viimeisimpien mielipidemittausten mukaan jakaantuneet vahvasti kahtia Afganistanin kysymyksen suhteen.

Obama sanoi tiedotustilaisuudessa myös, että "koko maailmalla" on velvollisuus auttaa Yhdysvaltain johtamaa operaatiota Afganistanissa. Hän lupasi, että kertoo myöhemmin tähän velvollisuuteen liittyvät yksityiskohdat.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.