Obama lupaa lujia otteita terroristeja vastaan

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on antanut ensimmäisen virallisen lausuntonsa joulupäivän terrori-iskuyrityksestä. Presidentin hiljaisuutta oli jo ehditty ihmetellä kotimaassa, missä varsinkin opposition republikaanit ovat moittineet häntä lepsuudesta.

Obama vakuutti, että hallinnon linja terrorismin suhteen pysyy tiukkana ja että iskuyrityksen takana olleet henkilöt otetaan kiinni.

- Tutkimukset ovat käynnissä, emmekä lepää ennen kuin kaikki asiaan sekaantuneet on löydetty ja pantu vastuuseen, Obama sanoi.

- Käytämme kaikkia voimavarojamme lyödäksemme väkivaltaiset ääriainekset, jotka uhkaavat meitä - olivatpa he Afganistanista tai Pakistanista, Jemenistä tai Somaliasta, tai mistä tahansa he suunnittelevatkin hyökkäyksiään Yhdysvaltoja vastaan.

Nigerialaismies yritti joulupäivänä räjäyttää Amsterdamista Detroitiin matkanneen lentokoneen. Yritys epäonnistui. Iskun tekijäksi on ilmoittautunut terroristiverkosto al-Qaida.

Lausunnossaan Obama puuttui myös Iranin sisäiseen tilanteeseen ja sanoi tukevansa maan mielenosoittajia ja tuomitsevansa Iranin viranomaisten voimatoimet. Presidentti vaati myös pidätettyjen mielenosoittajien vapauttamista.

(MTV3- STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat