Mainos

Obama lupaa estää Iranin ydinasehaaveet

Yhdysvaltojen demokraattien presidenttiehdokkuuden varmistanut Barack Obama sanoo olevansa valmis tekemään kaikkensa, jotta Iran ei pysty hankkimaan ydinaseita.

Iran on Obaman mukaan vakava uhka.

- Tavoitteeni on eliminoida tämä uhka, Obama sanoi puhuessaan Israelin hyväksi toimivan lobbausjärjestön tilaisuudessa.

Obama moitti presidentti George W. Bushia, joka on hänen mukaansa "ulkoistanut" Iraniin liittyvän diplomatian eurooppalaisten hoidettavaksi. Obamaa on aiemmin moitittu liian pehmeästä suhtautumisesta Iraniin. Hän sanoi haluavansa nyt oikaista tällaiset väärinkäsitykset.

- Pidän aina varalla sotilaallisten toimien uhan oman turvallisuutemme ja liittolaisemme Israelin turvallisuuden puolustamiseksi, Obama vakuutti.

Järjestön tilaisuudessa puhui myöhemmin myös Hillary Clinton. Hän luonnehti Obamaa Israelin "hyväksi ystäväksi". Obaman kehumista pidettiin selvänä osoituksena hänen halustaan lähentyä Obamaa, vaikka he ovat ehdokaskilvan aikana arvostelleet toisiaan kärjekkäästikin.

Clinton ei ole kuitenkaan vielä myöntänyt kärsineensä tappiota ehdokaskilvassa. Clintonin tukijat ovat silti alkaneet todistella, että Clinton olisi paras vaihtoehto varapresidenttiehdokkaaksi. Clintonin kampanjapäällikkö Terry McAuliffe sanoi, että yhdessä Obama ja Clinton olisivat "pysäyttämättömiä".

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.