Mainos

Obama lunastaa vauhdilla vaalilupauksiaan

Yhdysvaltain tuore presidentti Barack Obama on pistänyt tuulemaan ensimmäisten virassaolopäiviensä aikana. Hän on jo ehtinyt kumota päätöksiä, jotka ovat olleet presidentti Bushin politiikan kulmakiviä ja lunastanut samalla lukuisia vaalilupauksiaan.

Obama on muun muassa määrännyt Guantanamon vankileirin ja salaiset vankilat suljettaviksi, kieltänyt kidutuksen ja kumonnut ulkomailla toimivien perhesuunnitteluklinikoiden rahoituskiellon.

Nyt Obama on joutumassa tosi haasteen eteen, sillä hänen on saatava läpi talouden elvytyspakettinsa.

- Mikään ohjelma tai politiikka ei ratkaise kohtaamiamme asioita, mikään ei saa tätä kriisiä haihtumaan lyhyessä ajassa, Obama sanoo.

Tuore presidentti on joutumassa todellisen taistelun eteen, sillä erityisesti maan republikaanien mielestä jopa tuhanteen miljardiin dollariin nousevan elvytyspaketin hinta on aivan liian korkea, ja he haluavat löytää muita vaihtoehtoja.

- Uskomme, että biljoonan dollarin käyttäminen on todellakin enemmän, kuin mitä meidän pitäisi viedä lapsiltamme ja heidän lapsiltaan, koska se ei ole loppujen lopuksi edes meidän rahaamme, sanoo republikaanien kongressiedustaja John Boehner .

Neuvottelut on saatava nopeasti käyntiin, sillä Obama on sanonut, että hän haluaa elvytyspakettia koskevan lain allekirjoitettavakseen kolmen viikon sisällä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.