Mainos

Obama: Löydetyissä paketeissa ilmeisesti räjähteitä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman mukaan lentorahdista löydetyissä kahdessa epäilyttävässä paketissa on ollut ilmeisesti räjähtävää materiaalia. Yhdysvaltoihin matkalla olleet epäilyttävät paketit löydettiin lentorahdista Dubaissa ja Lontoossa. Myös Arabiemiraattien viranomaiset vahvistavat, että Dubaissa löydetyssä paketissa on räjähdelaite.

Washingtonissa puhunut presidentti sanoi, että Jemenistä lentorahtina lähetetyt paketit olivat menossa kahteen eri juutalaiseen keskukseen Chicagossa.

Yhdysvallat on tutkinut pommiepäilyjä useissa rahtikoneissa, jotka liittyvät Jemenistä lähtöisin olevaan tavaraan. Viranomaiset eristivät ja tutkivat UPS:n rahtikoneita New Yorkissa ja Philadelphiassa eilen sen jälkeen, kun yhtiön koneesta oli Britanniassa löydetty epäilyttävä paketti. Uutiskanava CNN:n mukaan Britanniassa pysäytetystä UPS yhtiön rahtikoneesta oli löytynyt väriainekasetti, josta oli muokattu räjähde. Myös muita rahtikoneita ja rekkoja on tutkittu useissa yhdysvaltalaiskaupungeissa räjähteiden takia.

Yhdysvaltain ja Britannian lisäksi epäilyttäviä lähetyksiä on löytynyt myös Dubaissa lähettiyhtiö Fedexin tiloista. Yhtiön edustaja kertoo, että paikalliset viranomaiset ja FBI ovat takavarikoineet Jemenistä lähteneitä epäilyttäviä paketteja.

Obaman mukaan Jemenin al-Qaida-verkosto suunnittelee iskuja Yhdysvaltoja vastaan. Puheessaan hän kuvaili terroriuhkaa Yhdysvaltoja vastaan uskottavaksi. Obaman mukaan Yhdysvallat on lujasti päättänyt tuhota Jemenissä olevan al-Qaida-verkoston yhteistyössä Jemenin hallituksen kanssa.

Viranomaislähteet: Kyseessä voimakas PETN-räjähde

Yhdysvaltoihin matkalla olleissa räjähdepaketeissa saattaa olla voimakasta PETN-räjähdeainetta. Asiasta kertovat CNN-uutiskanavan viranomaislähteet. Samaa ainetta käytettiin yrityksessä räjäyttää Detroitiin matkalla ollut lentokone viime vuonna joulupäivänä.

Britannian viranomaiset tutkivat paraikaa, oliko Lontoossa löydetty paketti toimintakykyinen pommi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Aiemmat uutiset aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.