Mainos

Obama kirii myös supervalitsijamiehissä

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Barack Obama on kuronut kiinni kanssakilpailijansa Hillary Clintonin johtoa myös niin sanotuissa supervalitsijamiehissä. Supervalitsijamiehet ovat puolueen johtohenkilöitä, jotka voivat kesän valitsijamieskokouksessa äänestää ketä haluavat.

Supervalitsijamiehiä on liki 800. Koska Obaman ja Clintonin kilpa on erittäin tasainen, saattavat superdelegaatit ratkaista kisan.

MSNBC-kanavan laskujen mukaan Clintonin takana on tällä hetkellä 256 supervalitsijamiestä ja Obaman 225. Loput eivät ole vielä päättäneet kannastaan. Clinton johti vielä tammikuussa liki sadalla valitsijamiehellä.

Clintonin kampanjaväen mukaan monet supervalitsijamiehet haluavat ennen päätöstään nähdä, miten 22. huhtikuuta Pennsylvaniasta alkavassa kymmenen viimeisen esivaalin sarjassa käy.

Obama on ehdottanut, että supervalitsijamiehet tukisivat sitä ehdokasta, jonka takana on eniten ääniä ja valitsijamiehiä. Obama johtaa tällä hetkellä Clintonia 700 000 äänellä ja 130 valitsijamiehellä. Clinton on luonnollisesti torjunut ehdotuksen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.