Mainos

Obama karsinut rajusti Nobel-ohjelmaansa

Nobelia huomenna noutamaan saapuva Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on karsinut reippaasti ohjelmaansa Norjassa. Norjalaisissa käytös herättää ihmetystä.

Obama on muun muassa ilmoittanut, ettei aio osallistua Nobel-lounaalle kuningas Haraldin kanssa. Hän ei myöskään aio tavata oslolaislapsia tai pitää lehdistötilaisuutta. Obama ei myöskään aio tutustua Nobel-näyttelyyn eikä kaupungin nähtävyyksiin pääministeri Jens Stoltenbergin kanssa. Nämä kuuluvat perinteisesti Nobelin rauhanpalkinnon saaneen ohjelmaan Oslossa. Asiasta kertoo norjalaislehti VG.

Karsintaa on perusteltu turvatoimilla tai kiireellä, mutta norjalaisia asia kummeksuttaa. Nobel-palkinnon saamiseen liittyy paljon tapahtumia, jotka nobelistin odotetaan kokevan Norjassa. Juhlallisuuksien karsimista rajulla kädellä pidetään jopa epäkohteliaana.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman on määrä noutaa huomenna Nobelin rauhanpalkintonsa Norjasta. Hän aikoo kuitenkin yöpyä palkinnon saamista edeltävän yön vaimonsa Michelle Obaman kanssa Oslon keskustan hotellissa.

Lue alkuperäinen artikkeli VG-lehdestä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.