Mainos

Obama jyrää McCainin telkkarissa

Kuva: EPA

Demokraattien ehdokkaalla, Barack Obamalla ovat pullat hyvin uunissa kun Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on aikaa kaksi viikkoa. Obama johtaa mielipidetiedusteluissa republikaanien John McCainia keskimäärin kuudella prosenttiyksiköllä ja hän on vahvasti niskan päällä myös vaalimainonnassa.

Obama kieltäytyi aikanaan julkisesta kampanja-avustuksesta, koska siihen liittyy varojen käyttökatto. Obama voi nyt käyttää rahaa ilman rajoituksia ja hänen loistavasti sujunut varainhankintansa on johtanut tilanteeseen, jossa hänellä todellakin on taaloja mitä törsätä .

Puolueeton Campaign Media Analysis Group laskee Obaman käyttävän TV-mainontaan lähes neljä kertaa niin paljon dollareita kuin McCain. Pelkästään viime viikolla Obama esitti valtakunnallisilla, paikallisilla ja kaapelikanavilla yhteensä 50 000 puolen minuutin mainosspottia. Jos tämä mainostulva esitettäisiin yhdellä kanavalla, se kestäisi 17 vuorokautta.

Obama rikkoo ennätyksen

Wisconsin Advertising Project-mediatoimisto laskee Obaman ylittävän hetkenä minä hyvänsä George W.Bushin neljän vuoden takaisen ennätyksen. Bush osti tuolloin TV-mainontaa 188 miljoonan taalan edestä. Yhtiön mukaan koskaan ei ole nähty näin suurta eroa ehdokkaiden käytettävissä olevissa varoissa.

Ero nettimainonnan puolella on vielä suurempi. Nielsen-tutkimuslaitoksen mukaan Obama mainostaa verkossa 117-kertaisesti McCainiin verrattuna.

McCain on esiintynyt vaalikamppailun altavastaajana ja sitä hän nyt onkin kaikilla mittareilla. -Uskon kuitenkin, että amerikkalaiset vierastavat ajatusta, että presidenttiyden voi ostaa, tuumi tilanteesta McCainin vaalipäällikkö Steve Schmidt.

(MTV3-New York Daily News)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.