Mainos

Obama johtaa tasaväkistä kisaa

Yhdysvaltain presidenttikamppailu on alkanut tasaväkisesti. Demokraattien ehdokas Barack Obama näyttää saaneen republikaanien John McCainista hiukkasen etumatkaa, mutta asetelmat voivat muuttua hetkessä.

Tuoreen kyselyn mukaan Obama johtaa McCainia luvuin 47-42. Tilanne on tasoittunut viime kuusta, jolloin Obaman kannatus oli kolmisen prosenttiyksikköä korkeampi. Muut mittaukset ovat antaneet hyvin samanlaisia tuloksia.

Obaman asemaa vahvistaa se, että osa Hillary Clintonia kiihkeästi kannattaneista naisista on valmis ryhmittymään hänen puolelleen. Vaikka naiset ovat yleensä demokraattien peruskannattajia, joillekin Obaman äänestäminen on vaikeaa.

-Naiset äänestävät Obamaa, koska he eivät pidä Bushista. He inhoavat McCainia ja sotaa, ja nuo huolet ylittävät esivaalikiistat, toivoi demokraattipuolueen mielipidetutkija Mark Mellman Los Angeles Times -lehdessä.

Selvitysten mukaan naiset ovat toistaiseksi Obaman kannalla. Hän sai yhdessä mittauksessa naisista taakseen yli 50 prosenttia, kun McCainille jäi 36 prosentin osuus.

Riippumattomat Obaman takana

Obaman tukena on, ainakin toistaiseksi, myös yksi tärkeä ryhmä, puolueista riippumattomat äänestäjät.

-Obaman mittava etumatka riippumattomien joukossa on nostanut hänet johtoon. Se on ongelma McCainille, arvioi kyselyasiantuntija John Zogby.

Obama johtaa riippumattomien joukossa luvuin 51-30.

Obaman heikkoutena pidetään hänen kokemattomuuttaan. McCainin taakkana on puolestaan korkea ikä: hän olisi virkaan astuessaan 72-vuotias.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.