Mainos

Obama jättää kampanjoinnin ja menee mummilaan

Michelle ja Barack Obama (Kuva: EPA/SHAWN THEW)

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokas Barack Obama jättää loppuviikosta väliin kampanjatilaisuuksia, vaikka vaaleihin on aikaa enää kaksi viikkoa. Obama matkustaa Havaijille tapaamaan vakavasti sairasta isoäitiään.

Obama on perunut osallistumisensa lähes kaikkiin suunnittelemiinsa vaalitilaisuuksiian torstaina ja perjantaina. Hän palaa kampanjapoluille lauantaina. Demokraattiehdokkaan kannattajat ymmärtänevät kuitenkin hyvin syyn äkilliseen Havaijin matkaan. Obaman 85-vuotias äidinäiti Madelyn Payne Dunham on sairastellut pitkään. Hän pääsi sairaalasta viime viikolla, mutta hänen tilansa on kriittinen.

Isoäiti kasvatti ja opetti

Madelyn Payne Dunham oli Obaman äidin ja isoisän ohella hänen tärkein kasvattajansa. Obama on viitannut häneen useissa puheissaan, muun muassa demokraattien puoluekokouksessa hyväksyessään nimityksen presidenttiehdokkaaksi.

- Hän opetti minulle työn merkityksen. Hän lykkäsi omia hankintojaan, jotta minä saisin paremman elämän. Hän antoi minulle kaikkensa. Vaikka hän ei voikaan enää matkustaa, tiedän hänen katsovan tänä iltana. Ja tämä ilta on myös hänen iltansa, Obama sanoi puheessaan.

Edellisen kerran Obama vieraili isoäitinsä luona elokuussa.

(MTV3-ABC News)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.