Mainos

Obama ja McCain piikittelevät jo toisiaan

Esivaalien voittoputkessa etenevät demokraattien Barack Obama ja republikaanien John McCain ovat alkaneet jo pedata asemiaan varsinaiseen vaalikamppailuun. Kummankaan ehdokkuus ei ole kuitenkaan vielä kirkossa kuulutettu.

Lyötyään kilpakumppaninsa Mike Huckabeen Wisconsinin ja Washingtonin mittelöissä McCain moitti Obamaa kokemattomuudesta ja historian unohtamisesta.

- Voimmeko muka ottaa sen riskin, että johtajaksemme nousisi hämmentynyt ja kokematon ehdokas? hän piikitteli.

Obama, joka päihitti Hillary Clintonin Havaijilla ja Wisconsinissa, puolestaan syytti McCainia tarrautumisesta presidentti George W. Bushin linjaan.

-Hän edustaa eilispäivän politiikkaa ja me haluamme olla huomisen puolue, Obama sanoi.

McCain ja Clinton vs. Obama

Obaman johtoaseman säikäyttämänä veteraaniehdokkaat Clinton ja McCain ovat alkaneet piikitellä Barack Obamaa kokemuksen ja näyttöjen puutteesta

McCainilla on kongressista runsaasti ulkopoliittista kokemusta. Konkreettista ulkomaankokemusta hänellä on Vietnamista, missä hän joutui sotavangiksi.

-Voimmeko muka ottaa sen riskin, että johtajaksemme nousisi hämmentynyt ja kokematon ehdokas, joka kerran ehdotti liittolaisemme Pakistanin pommittamista, McCain piikitteli.

Clinton taas viittasi Obamaan tyhjän jankuttajana.

-Pelkät puheet eivät riitä. Tarvitaan ratkaisuja. Vaikka sanoilla on merkitystä, maailman parhaat sanatkaan eivät riitä elleivät ne johda tekoihin, Clinton sanoi.

Obama on nyt voittanut kymmenet esivaalit peräkkäin, ja paine Clintonin leirissä kasvaa. Demokraattien seuraavat tärkeät vaalit järjestetään ensi kuun alussa Texasissa ja Ohiossa. Clinton on pitänyt molemmissa gallupjohtoa, mutta hänen etumatkansa on supistunut jatkuvasti.

Suhteellisen vaalitavan vuoksi näyttää kuitenkin yhä todennäköisemmältä, että demokraattien ehdokas ratkeaa vasta kesän puoluekokouksessa.

McCainilla taas on republikaanien kisassa murskaava johtoasema, ja hän onkin toivonut, että toistuvat tappiot saisivat Huckabeen luopumaan leikistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.