Mainos

Obama innostui YouTube-kysymyksistä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on vastannut YouTuben käyttäjien kysymyksiin. 40-minuuttinen tapahtuma lähetettiin suorana YouTuben sekä Valkoisen talon virallisilla verkkosivuilla eilen.

Tuhannet YouTuben käyttäjät lähettivät videopalveluun yli 11 000 kysymystä eri aiheista, kuten työpaikoista, taloudesta, terveydenhuollosta, ulkomaanpolitiikasta, energia-asioista, ympäristöstä ja koulutuksesta, kertoo uutistoimisto AFP.

YouTuben käyttäjät äänestivät suosikkikysymyksistään jonka jälkeen suosituimpia videoituja kysymyksiä esitettiin Obamalle.

Yksi suosituimmista kysymyksistä koski marihuanan laillistamista. Laillistamisen lobbaajat olivat saaneet kannattajansa sankoin joukoin liikkeelle YouTubeen. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun marihuanan laillistamisen puolesta kampanjoivat ovat ruuhkauttaneet avoimia internet-foorumeja vetoomuksillaan. Obamalta tiedusteltiin hänen näkemyksiään marihuanan laillistamisesta samantapaisella foorumilla jo viime vuonna. Tällä kertaa kysymys jätettiin kuitenkin väliin.

YouTube-haastattelun päätteeksi Obama sanoi toivovansa, että nettihaastateluita tehtäisiin uudestaan säännöllisemmin.

-Nettikysymykset tarjoavat minulle mahdollisuuden tavoittaa kaikki ihmiset loistavine ideoineen, Obama hehkutti.

Valkoinen talo on pyrkinyt tukemaan verkon käyttöä ja se on julkistanut myös omat Facebook ja MySpace -sivunsa sekä Twitter ja Flickr -feedit. Obama itse luotti vahvasti Internetin voimaan presidentinvaalikampanjassaan.

Viime kuussa Valkoinen talo paljasti ilmaisen sovelluksen Applen iPhone -älypuhelimeen. Sovelluksen avulla voi katsoa suoria videolähetyksiä presidentin esiintymisistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.