Mainos

Obama: Ei vielä päätöstä iskusta Syyriaan

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kertoo, ettei hän ole tehnyt vielä päätöstä mahdollisesta sotilaallisesta iskusta Syyriaan.

Obama sanoi amerikkalaisen PBS -televisioverkon haastattelussa, että Yhdysvaltain viranomaiset uskovat Syyrian hallituksen olevan vastuussa viikko sitten Damaskoksen liepeillä tehdystä iskusta. Epäilyjen mukaan satoja ihmisiä surmanneessa iskussa oli käytetty hermomyrkkyä. Obaman mukaan Yhdysvallat ei usko, että Syyrian kapinallisilla olisi hallussaan kemiallisia aseita.

Presidentin mielestä lähestysmistapa Syyriaa vastaan voisi olla sellainen, ettei se johda pitkälliseen konfliktiin tai Irakin sodan toisintoon. Obaman sanoo haluavansa varmistaa, ettei kemiallisia aseita suunnata Yhdysvaltoja vastaan. Päätöstä mahdollisesta iskusta hän ei ole kuitenkaan vielä tehnyt.

Kongressilähteiden mukaan Obaman hallinto kertoo tänään Syyrian tilanteesta edustajainhuoneelle ja kongressille. Kuulemistilaisuuteen on tulossa myös kansallisen turvallisuuden avainhenkilöitä.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies John Boehner kehotti eilen Obamaa tekemään henkilökohtaisesti selkoa kongressille sekä amerikkalaisille mahdollisesta iskusta Syyriaan. Boehnerin mukaan presidentin täytyy selittää julkisesti lailliset perusteet voimakäytölle sekä vaikutukset, joita mahdollisilla iskuilla tavoitellaan.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.