Mainos

Obama aloitti Lähi-idän urakkansa puhelindiplomatialla

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on aloittanut diplomaattiset ponnistelunsa Lähi-idässä vilkkaan puhelindiplomatian keinoin.

Palestiinalaisten virkamiesten mukaan Obama lupasi palestiinalaisten presidentille Mahmud Abbasille ryhtyvänsä työhön kestävän rauhan saavuttamiseksi alueelle. Virkamiehet korostivat Obaman sanoneen, että Abbas oli ensimmäinen ulkomainen johtaja, jolle hän soitti uudessa virassaan.

Obama keskusteli päivän aikana myös Israelin pääministerin Ehud Olmertin kanssa. Olmertin kanslian mukaan puhelun aikana käsiteltiin etenkin Gazan tilannetta.

Valkoisen talon lähteet kertoivat Obaman soittaneen niin ikään Egyptin presidentille Hosni Mubarakille sekä Jordanian kuninkaalle Abdullahille. Jordania ja Egypti ovat ainoat arabimaat, joilla on rauhansopimus Israelin kanssa. Ne ovat toimineet moneen otteeseen välittäjinä Israelin ja palestiinalaisten kahakoissa.

Palestiinalaishallinnon edustajat pitivät Obaman ripeää starttia merkkinä siitä, että hän ottaa rauhanpuheensa vakavasti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.