Mainos

Obama ajaa terveysruokabuumia Yhdysvaltoihin – popsii silti purilaisia uutiskuvissa

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obaman vastustajat ovat ottaneet presidenttiparin suhteen roskaruokaan yhdeksi arvostelun kohteeksi.

Obaman vaimo Michelle on ottanut tärkeimmäksi tehtäväkseen saada aikaan muutoksen amerikkalaisnuorten elintavoissa. Hän on perustanut järjestön, joka edistää liikuntaa ja terveellisiä ruokailutottumuksia Yhdysvalloissa. Myös kouluissa ruokalistoja on muutettu terveellisemmiksi. Kouluissa on nyt pakko tarjoilla vihanneksia ja hedelmiä, ja perunalastut sekä limonadi ovat pannassa ruoka-automaateista.

Tähän saakka kouluruoka on ollut tyypillisimmillään pahvinpalaa muistuttava pitsansiivu. Tämän estämiseksi ei auttanut edes joidenkin poliitikkojen vetoomus siitä, että tomaattikastike pitsan päällä pitäisi laskea vihannekseksi.

Obamien ruokakampanjaa pidetään kuitenkin tekopyhänä, sillä Barack Obama on ottanut tavakseen lähteä tapaamaan tavallisia amerikkalaisia aika ajoin, ja hän tapaa kansalaisia aina roskaruuan parissa. Obamien ruokaan suhtautumisen ristiriitaa on puitu amerikkalaismediassa mm. Washington Postissa.

Mutta miksi Obama poseeraa juuri hot dog tai oluttuoppi kädessään tavallisten amerikkalaisten kanssa? Maan tapana on ollut tasaisin väliajoin osoittaa kansalle, että presidentti ja muut maan kärkipoliitikot ovat myös taviksia. Amerikkalainen tapa osoittaa se on mennä kansankuppilaan syömään epäterveellistä ruokaa.

Washington Post kertoo presidentin saaneen eräältä yksinhuoltajaäidiltä kirjeen, jossa hän kertoi vaikeuksistaan. Presidentti matkusti naisen kotikaupunkiin, ja tapaaminen järjestettiin ravintolaan, joka on kuuluisa rasvaa tihkuvista hampurilaisistaan. Obama on tavannut ihmisiä myös pirtelöbaarissa, grillikylkeä myyvässä kuppilassa ja biljardibaarissa oluen äärellä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.