Mainos

Oaklandin kouluammuskelun jälkipuinti alkoi: Kiusaamista ja poliisin mokailua

Yhdysvalloissa puidaan viimeisimmän koulutragedian tapahtumia ja syitä.

Opiskelijat tunnistivat Oaklandin kouluampujan entiseksi hoitoalan opiskelijaksi, joka oli ollut jo pari kuukautta poissa.

Oakland Tribune -lehden mukaan 43-vuotiaalla, korealaista alkuperää olevalla One Gohilla ei ole rikostaustaa. Hänen uskotaan toimineen yksin.

Lehti kertoo, että One Gohin veli oli kuollut liikenneonnettomuudessa noin vuosi sitten. Tämän jälkeen hänen äitinsä oli kuollut. Hänen perheeseensä kuuluvat lisäksi isä ja veli.

Yksi loukkaantuneista kuvasi ampujaa hieman oudoksi ihmiseksi, jolla ei tuntunut olevan kaikki kohdallaan.

Mercury Newsin mukaan Goh kertoi poliisille, että hänet oli erotettu koulusta marraskuussa. Hän kertoi myös joutuneensa kiusatuksi koulussa. Epäilty kertoi, että luokkatoverit lakkasivat muun muassa puhumasta hänelle.

Lehden mukaan Goh on kertonut poliisille, että hänen kohteensa oli yksi tietty naisoppilas.

Silminnäkijä: Poliisi taklasi väärän miehen

Seitsemän ihmistä kuoli ja useita loukkaantui eilen ammuskelussa kristillisellä Oikos-yliopistolla Kalifornian Oaklandissa. Ammuskelussa sai surmansa kuusi naista ja yksi mies, jonka auton ampuja varasti koulun ulkopuolella.

Silminnäkijöiden mukaan tapahtumat alkoivat, kun mies komensi oppilaita seinää vasten ja otti esiin käsiaseensa. Seuranneessa paniikissa osa ihmisistä pääsi pakenemaan ulos ja kutsumaan apua.

Poliisi oli paikalla muutamia minuutteja myöhemmin, mutta tässä vaiheessa ampuja oli jo paennut. Silminnäkijän mukaan poliisi olisi rynnäköinyt pihalla viattoman aasialaisen miehen kimppuun.

Ampuja ajoi varastetulla autolla läheiseen supermarkettiin, jossa hän ilmoitti ampuneensa ihmisiä, ja että hänet pitäisi pidättää. Vartija otti ampujan kiinni poliisin saapumiseen saakka.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.