Mainos

OAJ vaatii: Lukioissa täytyy voida suorittaa yliopisto-opintoja

Lukion roolia yliopisto-opiskeluun johtavana polkuna tulee vahvistaa, vaatii Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.

OAJ ehdottaa, että yliopistoilla voisi olla omia tiede- ja taidelukioita, jossa voisi jo lukioaikana suorittaa yliopistotason opintoja. Lukioita voitaisiin perustaa yliopistojen kanssa samoille kampuksille.

OAJ uskoo, että tämä nopeuttaisi valmistumista, kun lukiosta olisi suora polku yliopistoon.

Yhteistyö yliopistojen kanssa olisi mahdollista vain osalle lukioista. Puheenjohtaja Olli Luukkanen ei usko, että tämä eriyttäisi lukioita.

– Lukio ei saa olla pelkkä peruskoulun jatke niille, jotka eivät pääse ammatilliseen koulutukseen. Sen on tarjottava mielekkäitä mahdollisuuksia myös huippulahjakkuuksille ja niille, joilla on jo nuorena selkeä päämäärä, hän sanoo tiedotteessa.

Puheenjohtaja Olli Luukkainen osallistuu tänään tiistaina klo 14.00–15.15 OAJ:n ja Porin sivistystoimen järjestämään paneeliin Porin Suomi Areena -tapahtumassa Eetunaukion lavalla. Teemana on Toisen asteen yhteys – ylppäreitä vai (työ)elämää varten?

Paneeliin osallistuvat myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Tatu Koivisto ja Säkylän yhteiskoulun rehtori Tapio Yli-Karro. Juontajina ovat OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka ja Porin sivistysjohtaja Jari Leinonen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.