Mainos

OAJ uskoo Tehy-sopimuksen nostavan muidenkin palkkoja

Tehyn tekemässä sopimuksessa ei Erkki Kangasniemen mukaan ole lupausta omasta sopimusjärjestelmästä.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ arvioi Tehyn saamien palkankorotusten edistävän myös muiden koulutettujen naisvaltaisten alojen palkkausta.

OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi uskoo, että palkkatason korjaus rakentuisi pääosin laajaan palkkaohjelmaan, josta sovittaisiin nykyisten sopimusten päättyessä tammikuussa 2010.

Akavassa on laskettu, että ainakin siihen asti tehyläisten saamat palkankorotukset vastaavat muille vastaaville aloille jo tehtyjä sopimuksia.

-Se noudattelee tasoltaan vuoteen 2009 asti aika lailla täsmälleen sitä sopimusta, mitä muut järjestöt tekivät.

Tiedotustilaisuudessa sopimusta tänään arvioinut Kangasniemi sanoi, että kun muut saivat 3,4 prosentin yleiskorotuksen lokakuun alusta, tehyläisille tulee neljän prosentin korotus helmikuussa.

Erot näkyisivät vasta vuoden 2010 alussa. Sitä ennen tehyläisten palkkaetumatka olisi alle prosentin luokkaa.

Kuntasektorin koulutetuille naisvaltaisille aloille on tulossa lähes 13 prosentin palkankorotukset parin vuoden aikana. Tehyn on laskettu saavan 15,7-22,5 prosentin korotukset neljässä vuodessa.

Tehy on arvioinut saavansa jopa 28 prosentin korotuksia, kun parin viimeisen vuoden - vielä sopimatta olevat - yleiskorotukset otetaan mukaan.

Kangasniemi katsoo, että Tehyn mahdollisuus tehdä nyt erillinen sopimus työnantajan kanssa ei sisällä mitään lupausta omasta sopimusjärjestelmästä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.