Mainos

OAJ uhkaa lomautuskuntia hakukiellolla ja saarrolla

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on päättänyt julistaa hakukieltoon ja saartoon ne kunnat, jotka lomauttavat opettajia. Opettajien virkojen ja toimien hakukielto ja saarto astuvat voimaan, elleivät kunnat pyörrä päätöksiään. Lisäksi järjestö aikoo listata kaikki ne kansanedustajat, jotka osallistuvat kunnissa lomautuspäätösten tekoon.

OAJ:n hallitus päätti hakukiellosta ja saarrosta tänään Pohjois-Suomen opettajapäivien yhteydessä Oulussa. Lomautusvaroituksen on tähän mennessä antanut kahdeksan kuntaa: Iisalmi, Kangaslampi, Mäntsälä, Pomarkku, Ruotsinpyhtää, Tammisaari, Tervo ja Vesanto. Näiden lisäksi lomautusvaihtoehtoa harkitaan seitsemässä kunnassa: Kaarina, Kolari, Köyliö, Mänttä, Simo, Ylitornio ja Äetsä. Kaarinassa lomautussuunnitelmat koskevat lastentarhanopettajia.

OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi pitää opettajien lomautuksia järjettöminä niin opettajien kuin oppilaidenkin kannalta. Hänen mielestään kyse on pikemminkin arvovalinnoista ja periaatteista kuin taloudellisesta pakosta.
-Lomautusvaroituksen antaneet kunnat eivät suinkaan ole huonoiten menestyneitä kuntia, vaan ne ovat kuntien joukossa keskivaiheilla. Semmoisessa kunnassa, jossa esimerkiksi veroäyrit ovat kohtuullisen alhaisia, ei voi olla aivan ääretön hätätila, Kangasniemi huomauttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.