Mainos

OAJ uhkaa kovilla otteilla seuraavalla palkkakierroksella

Opetusalan ammattijärjestö OAJ uhkaa kovilla otteilla syksyn 2009 palkkaneuvotteluissa. Järjestö haluaa korkeasti koulutettujen, mutta huonosti palkattujen jäsentensä eli lastentarhanopettajien ja opettajien palkat kuntoon. Puheenjohtaja Erkki Kangasniemen mukaan viimesyksyinen palkkaratkaisu jätti kunta-alalle isoja paineita.

-Opettajat ja lastentarhanopettajat ovat valmiita puolustamaan vaatimuksiaan tarvittaessa kovinkin keinoin, Kangasniemi sanoi tänään.

Hän ei halunnut vielä tarkentaa, mitä "kovat keinot" voisivat tarkoittaa, eikä myöskään sitä, minkä suuruisia palkankorotuksia OAJ hakee.

-Turha tässä vaiheessa sanoa, mitä ne keinot olisivat, se riippuu neuvottelutilanteesta. Emme missään tapauksessa kuitenkaan tyydy siihen, että lastentarhanopettajien ja opettajien suhteellinen asema heikkenee. Emme tyydy edes siihen, että asema pysyy samana, vaan se on saatava nousemaan sen verran kilpailukykyiseksi, että meiltä ei jäsenet lähde muihin hommiin, Kangasniemi sanoi.

Hänen mielestään on vain reilua kertoa tässä vaiheessa, että OAJ:lla on valmius tarvittaviin toimenpiteisiin ja että ensi vuoden syksyn neuvotteluiden valmistelu on jo alkanut.

Myös OAJ keskittäisi hallituksen lupaamat veronkevennykset keskituloisille sen sijaan, että niitä jaetaan kaikille. Erkki Kangasniemen mukaan juuri keskituloiset - kuten opettajat - ovat jääneet väliinputoajiksi useissa viime vuosien veroratkaisuissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.