Mainos

OAJ:n Kangasniemi: Pulakunnille apurahasto

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi esittää, että valtio perustaisi erityisen rahaston tukemaan suurimmissa taloudellisissa vaikeuksissa olevia kuntia. Kangasniemen mukaan tällaisia kuntia on Suomessa noin 20-30.

-Pikarahastolla päästäisiin parin kolmen seuraavan vuoden yli. Pelkästään valtionosuusuudistuksen käyntiin paneminen ei ehdi auttaa riittävän nopeasti, arvioi Kangasniemi Savon Sanomien tänään julkaisemassa haastattelussa.

Kangasniemen kannanoton taustalla on OAJ:n laatima alustava talousselvitys. Hankalassa asemassa ovat sen mukaan etenkin ne kunnat, joiden väestöstä suuri osa on lapsia.

Kangasniemen mielestä opettajiaan lomauttavilta kunnilta pitäisi periä osa valtionavuista takaisin. Samansuuntaisia ajatuksia on aiemmin esittänyt opetusministeri Olli-Pekka Heinonen.

-Miksi kunnan pitäisi saada koko vuoden valtionosuus, jos se jättää opetuksesta esimerkiksi neljä viikkoa hoitamatta, arvostelee Kangasniemi.

-On 20-30 kuntaa, joilla on kohtuullisen hyvät perustelut selkeille taloussäästöille. Sitten on muutamia kuntia, joiden pitäisi valikoida palvelunsa tärkeysjärjestykseen - ehkä jäähallilla ei ole niin kiire, sanoo Kangasniemi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.