Mainos

OAJ: Ei lisää palkkaa arvosanojen perusteella

Opetusalan ammattijärjestön mukaan opetustyön tuloksellisuutta ei voi arvioida pelkästään oppimistulosten avulla.

Oppilaan arvosanat tai ylioppilaskirjoitusten tulokset eivät käy opettajan palkkauksen perusteeksi, sanoo Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi.

Opetusalalla neuvotellaan tehtäväkohtaiseen palkkaan sisältyvästä vaativuuslisästä, joka on määrä ottaa käyttöön ensi vuoden elokuussa.

- Kysymyksessä ei ole kuitenkaan tulospalkka esimerkiksi arvosanojen mukaan, kuten julkisuudessa on esitetty, tähdensi Vaasassa tänään vieraillut Kangasniemi.

Hänen mukaansa käsitteet ovat menneet tässä suhteessa sekaisin. Opetus- ja kasvatustyön tuloksellisuutta ei voida Kangasniemen mukaan arvioida pelkästään oppimistulosten mukaan, sillä oppilaiden lähtökohdat ovat hyvin erilaiset. Samoin opetukseen osoitetut resurssit, kuten ryhmien koot ja erityisopetuksen määrä, vaihtelevat. Kriteereistä neuvotellaan paraikaa kuntatyönantajan kanssa.

Palkkausjärjestelmää uudistamalla varaudutaan kiristyvään kilpailuun pätevistä opettajista.

- Opettajien palkkaus ei vastaa Suomessa koulutusta eikä työn vastuullisuutta. Palkka ei kestä myöskään kansainvälistä vertailua, jatkoi Kangasniemi.

Jos päteviä opettajia ei saada hakemaan virkoja tai pysymään koulutyössä, voi työnantaja hänen mukaansa tarjota houkuttimeksi parempaa palkkausta, kuten esimerkiksi lääkärien kohdalla on jo tehty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.