Mainos

O'Neillia epäillään nyt salaisten tietojen vuodosta

Presidentti George W. Bushia näkyvästi arvostellut entinen valtiovarainministeri Paul O'Neill on joutumassa itse tutkinnan kohteeksi. Yhdysvaltain valtiovarainministeriö ilmoitti jättäneensä tutkintapyynnön CBS -tv-yhtiön "60 Minutes" -ohjelmasta, jossa O'Neill sunnuntaina esiintyi.

O'Neill sanoi haastattelussa, ettei 19-kuukautisen hallitustyöskentelynsä aikana nähnyt päteviä todisteita Irakin joukkotuhoaseista. Hyökkäys Irakiin oli O'Neillin mukaan Bushin hallinnon asialistalla jo varhaisessa vaiheessa, ennen syyskuun 2001 terrori-iskuja.

Valtiovarainministerinä O'Neill kuului myös Bushin kansalliseen turvallisuusneuvostoon. Sen kokouksissa Bush oli entisen ministerin mukaan kuin "sokea kuurojen joukossa." -Vaikuttaa siltä, että ohjelmassa näytetty asiakirja olisi aiemmin julistettu salaiseksi, valtiovarainministeriön tiedottaja Rob Nichols sanoi. -Siksi olemme päättäneet viedä asian eteenpäin yleisen syyttäjän virastoon.

Bush erotti O'Neillin joulukuussa 2002. Tähän asti hiljaa pysytellyt O'Neill on nyt tullut julkisuuteen. Tv-haastattelun lisäksi hän on pääasiallisena lähteenä toimittaja Ron Suskindin Bushin hallinnosta kirjoittamassa kirjassa "Uskollisuuden hinta". CNN-kanavan haastattelema Suskind ei usko, että O'Neill olisi vuotanut salaisia tietoja julkisuuteen. Suskindin mukaan entinen ministeri hankki kirjaa varten tarvitut asiakirjat erottamisensa jälkeen valtiovarainministeriön lakimiehiltä.

O'Neill ei ole kommentoinut tutkintaa. Hän kuitenkin antoi ymmärtää jo etukäteen odottavansa vastahyökkäyksiä entisiltä kollegoiltaan Bushin hallinnosta. -He ovat ilkeitä ihmisiä, joilla on pitkä muisti, O'Neill sanoi Time-lehden haastattelussa.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 13.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.