Mainos

Nyt voit tarkkailla Googlelle lähetettyjä sensuuripyyntöjä netistä

Hakukonejätti Google ilmoittaa tiedottavansa verkossa julkisesti yhtiölle eri maista tulleet sensuuripyynnöt.

Google on luonut Transparency Report -palvelunsa Government Requests -osioon interaktiivisen kartan. Kartassa julkistetaan hallituksilta tulleita pyyntöjä Googlen palveluiden käyttäjistä tai pyyntöjä sisällön poistamiseksi. Sivuilla kuitenkin todetaan, että palvelussa julkistettu tieto ei tarkoituksella ole kaikin puolin kattavaa tai tarkkaa.

Suomesta ei palvelun mukaan ole lähetetty tämän vuoden aikana Googlen suuntaan pyyntöjä sisällön poistamiseksi. Norjasta ja Ruotsista on puolestaan ainakin yhdet pyynnöt lähetetty. Googlen mukaan tilastoissa näkyvät pääasiallisesti rikosasioiksi ilmoitetut pyynnöt.

Erillisessä Traffic-osiossa annetaan lisäksi tietoa Googlen palveluihin suunnatusta verkkoliikenteestä ympäri maailmaa. Palvelussa voi maittain tarkastella mahdollisia katkoksia verkkoliikenteessä. Googlen mukaan toiminto paljastaa häiriöt tiedon vapaassa kulussa, oli kyse sitten rikkonaisesta verkkokaapelista tai hallituksen tietoisista sensuuritoimista.

Google kertoo haluavansa toimillaan maksimoida palvelujensa läpinäkyvyyttä ja antaa yksittäisille netin käyttäjille tällä tavoin enemmän valtaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.