Nyt tuli loppu Oscar Wilden haudan suutelulle

Jo vuosikymmenien ajan irlantilaiskirjailija Oscar Wilden ihailijat ovat tehneet "pyhiinvaellusmatkoja" miehen haudalle Pere Lachaisen hautausmaalle Pariisissa.

Uutiskanava CNN:n mukaan ihailijat eivät ole tyytyneet paikan päällä vain muisteluun, sillä hautakiveä on peittänyt viime vuodet tuhti kerros huulipunalla kyllästettyjä suudelman jälkiä. Haudan hoitajien mukaan ne ovat jopa vaurioittaneet muotoilija Jacop Epsteinin teosta.

– Huulipunan rasva on läpäissyt kivikerroksia ja kun punan väri on hävinnyt jäljelle on jäänyt rasvaisia varjoja, jotka ovat jääneet näkyviin, Pariisin irlantilaisen kulttuurin keskus kertoo tiedotteessaan.

Wilden kuoleman 111:na vuosipäivänä monumentti on nyt hinkattu puhtaaksi suudelmista ja sen ympärille on rakennettu lasinen muuri. Teosta oli eilen julkistamassa muiden muassa näyttelijä Rupert Everett .

Haudan hoitajat toivovat, että ihmiset kunnioittaisivat kunnostettua monumenttia ja jos heillä on tarvetta tehdä haudalla jotain, voisivat he jättää sinne vaikka kukkia tai viestin, niistä kun ei ole monumentille haittaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat