Nyt se on todistettu – miehet eivät osaa ostaa lahjoja

On tunnettu fakta, että miehet eivät ole parhaimmillaan, kun pitäisi ostaa puolisolle lahjaa. Uusi selvitys kuitenkin paljastaa, että miehet ovat lahjan valinnassa jopa niin huonoja, etteivät koskaan osu oikeaan.

Nyt se on virallista: miehet ovat niin surkeita valitsemaan lahjaa paremmalle puoliskolleen, etteivät todellisuudessa onnistu siinä koskaan. Uuden selvityksen mukaan miesten lahjat saavat naiset tuntemaan, ettei heitä arvosteta.

Harha-askeleet syntyvät, kun miesten hankkimista lahjapaketeista paljastuu esimerkiksi alusvaatteita, siivoustarvikkeita, urheiluvaatteita tai jumppa-dvd-levyjä.

– Lahjojen ostaminen naisille on selvästikin kuin miinakenttä ja miehillä on hyvin vähän mahdollisuuksia onnistua, kertoo selvityksen teettäneen Gift Card and Voucher Weekin John Starr.

– Naiset saattavat suhtautua varauksella jopa kaikista huomaavaisimpiin lahjoihin, sillä he tuntuvat olettavan, että jokaiseen lahjaan sisältyy jokin vihjaus, Starr selventää.

Selvitys paljastaa, ettei miehillä ole oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia ilahduttaa lahjoillaan, sillä miesten mieleen juolahtavat lahjaideat ovat epäonnistuneita jo syntyessään.

– Näyttäisi siltä, että miesten tulisi välttää ostamasta vaatteita, hygieniatarvikkeita, hajuvesiä, mitään tarvikkeita kotiin tai keittiöön ja mitä tahansa urheiluun liittyvää – vaihtoehtoja ei jää paljon!

Älä osta imuria tai paistinpannua

Eniten naiset raivostuvat löytäessään lahjapaketistaan imurin, autonpuhdistustarvikkeita, paistinpannuja tai alusvaatteita. Naiset eivät myöskään kelpuuta lahjaksi elokuvia, joita mies itse haluaa katsoa tai musiikkia, johon mies luulee naisen ihastuvan, mutta ei oikeasti ihastu. Ehdoton ei -listalle kuuluvat myös seksilelut, urheiluvaatteet sekä anti-aging-tuotteet.

Yli puolet naisista myönsi avanneensa mieheltään saamansa paketin ja miettineensä, että 'mitä ihmettä hän on ajatellut?', kun taas joka kuudes nainen kertoi ajautuneensa hirvittävään riitaan huonon lahjan vuoksi. Joka 20. pari on jopa eronnut erityisen epäonnistuneen lahjan vuoksi.

Liki puolet naisista uskoo, että miehet epäonnistuvat lahjojen ostamisessa siksi, että he vihaavat shoppailua. Kolmannes naisista puolestaan uskoo epäonnistumisien johtuvan siitä, että miehiä alkaa nolostuttaa naisten osastolla asioiminen. 80 prosenttia naisista uskoo miesten kuitenkin yrittävän tosissaan, vaikka lopputulos ei miellytäkään lahjan saajia.

Melkein 40 prosenttia naisista kertoo suoraan antavansa miehilleen lahjalistan, josta miehet saavat valita ostamansa lahjan. Näin heillä ei ole vaaraa epäonnistua.

– Fakta on, että yleensä naiset rakastavat shoppailla ja miehet eivät. Joten miehet astuvat suhteellisen tuntemattomalle maaperälle lahjoja ostaessaan ja pinnistelevät kovasti etsiessään jotain, mistä heidän kumppaninsa voisi pitää, Starr sanoo.

– Olisi järkevää, että mies valitsisi lahjakortin kumppanilleen, jolloin tämä voisi itse mennä shoppailemaan eikä mies olisi vaarassa tulla jätetyksi epäonnistuessaan jälleen kerran.

Miehet eivät kuitenkaan ole ainoita epäonnistujia, sillä myös naiset saavat lahjoillaan miehet näkemään punaista. 21 prosenttia miehistä paljastaa, etteivät naiset osaa ostella lahjoja yhtään sen paremmin.

Miesten mielestä naiset epäonnistuvat sekä vaatteita ostaessaan että silloin, kun valitsevat markkinoiden laadukkaimpien laitteiden sijaan halvempia malleja. Miehet vihaavat myös, jos nainen ostaa heille kengät, sillä he kokevat, etteivät tarvitse kuin yhden parin. Kaikki muu on tarpeetonta.

Näitä lahjoja naiset vihaavat

1. Alusvaatteet, jos ne ovat vääränkokoisia tai liian seksikkäitä.

2. Hygieniatarvikkeet, jos ne ovat vääränmerkkisiä.

3. Hajuvesi, jos se ei naisesta tuoksu hyvältä.

4. Keittiötarvikkeet, koska se on ilmiselvä loukkaus.

5. Halvat korut, koska ne kertovat, että mies on pihi.

6. Suklaa, jos se on laatua, josta nainen ei pidä.

7. Kengät tai tohvelit, jos ne ovat vääränkokoiset.

8. Imuri, koska se vihjaa, että naisen pitäisi siivota enemmän.

9. Kukat, jos mies unohtaa, mitkä ovat naisen suosikkeja.

10. Urheiluvaatteet ja jumppa-dvd-levyt, koska ne vihjaavat, että nainen on lihava.

Näitä lahjoja miehet vihaavat

1. Vaatteet, koska miehet vain vihaavat vaatelahjoja.

2. Kaikenlaiset laitteet, jos nainen valitsee halpoja eikä parhaita.

3. "Mieslaukku", koska hän ei vain osaa käyttää sitä.

4. Pehmolelut, koska ne vihjaavat, ettei hän ole tarpeeksi miehekäs.

5. Kengät, koska mies ei tarvitse kuin yhden parin.

6. Korut, koska miehen kaverit naljailisivat.

7. Suklaa, koska nainen ostaa sitä kuitenkin vain syödäkseen sen itse.

8. Illallinen ulkona, koska nainen haluaa vain mennä itse.

9. Partavesi, koska hei, mitä vikaa vanhassa on?

10. Kehystetty valokuva – aivan liian tunteellista.

Mikä on sinun mielestäsi huonoin lahja ikinä? Kommentoi!


LUE MYÖS:


AVA

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja