Mainos

Nyt se alkoi: Pelastustyöntekijä saapui kaivoksen uumeniin - katso video

Pelastustyöntekijä, jonka on tarkoitus auttaa chileläisten kaivosmiesten pelastamisessa maan kamaralle, on laskettu pelastuskapselissa yli 600 metrin syvyyteen. Hän saavutti kaivosmiesten olinpaikan klo 5.38 Suomen aikaa. Matka kapselissa alas kaivokseen kesti 17 minuuttia.

Kaivoksessa olevan webkameran välityksellä näki, kuinka kapseli laskeutui kaivosmiesten olinpaikkaan. Miehet ottivat pelastustyöntekijän vastaan halauksin.

Chileläisten pelastustyöntekijän, Manuel Gonzales Pavezin, on tarkoitus auttaa loukkuun jäänyttä 33 kaivosmiestä turvallisesti pelastuskapseliin. Hän keskustelee parhaillaan kaivosmiesten kanssa.

Ennen kapseliin astumista, Chilen presidentti Sebastian Piñera toivotti pelastustyöntekijälle turvallista matkaa. Presidentti muistutti, että totuuden hetki on nyt käsillä ja että koko Chile on hänen kanssaan. Hän sanoi toivovansa, että pelastustustyöntekijä tuo kaivosmiehet turvallisesti takaisin maan kamaralle.

Kaivosmiehet ovat olleet erityisellä, nestemäisellä dieetillä sunnuntaista saakka pahoinvoinnin ja mahdollisen verituplan estämiseksi pelastusmatkan aikana.

Pelastuskapseli kolhiintui testiajossa

Chileläisten kaisvosmiesten pelastamiseen suunniteltu pelastuskapseli sai kolhuja, kun se laskettiin testiajoon kaivoksen uumeniin varhain aamulla Suomen aikaa. Kapselin ulkokuoreen tuli joitain naarmuja ja kolhuja, mutta vahingot eivät olleet vakavia, joten pelastusoperaatioita saatettiin jatka.

Testiajossa tulleiden kolhujen vuoksi ensimmäisen pelastustyöntekijän lähettäminen matkaan viivästyi jonkin verran. Pelastustyöntekijää alaskettiin maan uumeniin Fenix-kapselissa kello 5.19 Suomen aikaa. Seuraavaksi kaivosmiehet nostetaan yksi kerrallaan ylös. Miehiä on tarkoitus nostaa yksi tunnissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.