Mainos

Nyt SDP:tä haukutaan: "Vastenmielinen mielikuvakauppa"

Poliittisen opposition tehtäviin kuuluu yleensä arvostella valtaa pitäviä. Vuodenvaihteessa pääoppositiopuolue SDP on joutunut itse maalitauluksi ja puolueen vaihtoehtojenkin perään kysellään.

Omienkin usko puheenjohtaja Jutta Urpilaiseen näyttää kyselyissä heikolta. Hallituksen kompurointi ei ole hyödyttänyt pääoppositiopuoluetta, vaan pienempää populistista liikettä.

Urpilaisen kaudella SDP on kokenut jo karun tappion sekä kunnallis- että eurovaaleissa. Kolmanneksi jäänti eduskuntavaaleissa saattaisi nostaa jo demarijohtajan tien pystyyn.

Vuosi sitten Urpilainen nosti rohkeasti edeltäjänsä Eero Heinäluoman eduskuntaryhmän johtoon. Juonikas Heinäluoma on hallinnut oppositiopolitiikan pyörittämisen, mutta jättänyt samalla Urpilaisen varjoonsa.

Värikkään Mikael Jungnerin nostaminen puoluesihteeriksi ei ainakaan toistaiseksi ole tuonut mitään kannatuslisää. Vaalitulos näyttää, tekikö puoluekokous oikean valinnan.

SDP:n tilaa on ruodittu kovin sanoin

- Työläiset ovat kääntyneet kannattamaan perussuomalaisia, kun omasta puolueesta SDP:stä on tullut vastenmielinen mielikuvakauppa. (Panu Pokkinen, Iltalehti 8.1)

- SDP:n pitäisi lopettaa puolustuskannalla oleminen. Puolustuskannalla ollaan aina heikoilla. (SDP:n entinen puoluevirkailija Hannu Jouhki, Ilta-Sanomat 8.1.)

- Aika on ajanut SDP:n ohi. Suurta projektia ei enää ole. Nyt eletään kilpailun ja markkinavaltion aikaa, joka on kokoomuksen projekti. (Valtio-opin emeritusprofessori Tuomo Martikainen, Ilta-Sanomat 3.1.)

- SDP:n on räksytettävä vähemmän, sillä sellainen ei ole vastuunkantajapuolueelle ominaista. Sen sijaan sen on pystyttävä luomaan uskottava poliittinen ohjelma.(Helsingin Sanomien pääkirjoitus 8.1)

- Nainen joutuu politiikan huipulla edelleen tekemään enemmän kuin mies saadakseen uskottavuutta. "Unelmahöttö" ei siinä auttanut. (Etelä-Suomen Sanomien pääkirjoitus 9.1.)

- Kaksipäinen johtajuus ei ole toiminut missään puolueessa, eikä se näytä toimivan SDP:ssäkään. (Savon Sanomien pääkirjoitus 9.1.)

- Demareille on ollut tunnusomaista se, että he moukaroivat oman puolueensa johtajia aivan eri tavalla kuin muissa puolueissa. (Kalevan pääkirjoitus 9.1.)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.