Mainos

Nyt myös ZTE aikoo rynnätä tielle, jota Nokialla halveksitaan

Kiinalainen teknologiayhtiö ZTE aikoo julkistaa tämän vuoden aikana älypuhelimen, jossa yhdistyy tabletkoneen olemus.

ZTE haastaa täten mm. jättikokoisilla näytöillä varustetut Samsung Galaxy Note -kännykän sekä LG:n Optimus Vu -mallin. MTV3 testasi Galaxy Noten viime vuonna. .

- Haluamme tuoda markkinoille seuraavan sukupolven laitteen Galaxy Note -tyyppisestä tuotteesta. Tuotteen, jossa yhdistyy kännykkä ja tabletkone, toteaa ZTE:n matkapuhelinstrategiasta vastaava Lv Qianhao uutistoimisto Reutersille.

Note on varustettu 5,3-tuumaisella Super Amoled -näytöllä. LG Vu:ssa on puolestaan käytössä kookas viiden tuuman näyttö, jossa on kännykäksi erikoinen 4:3 kuvasuhde.

Nokian Savander: Suuret näytöt kännyköissä ovat tyhmiä

Nokian johdossa ZTE:n tablet-puhelinta katsotaan luultavasti kriittiseen sävyyn. Nokian palveluliiketoiminnan johtaja Niklas Savander nimittäin totesi hiljattain, että erittäin suuret näytöt kännyköissä ovat yksinkertaisesti tyhmiä.

- Jossakin vaiheessa ihmiset tulevat toteamaan, että tämä (suurten näyttöjen sisällyttäminen puhelimiin) on tyhmää. On vaikea ennustaa milloin tämä tarkalleen ottaen tapahtuu, mutta kännyköissä pitäisi miettiä minkälaisia teknologioita voimme luoda, eikä keskittyä vain suurten näyttöjen tekemiseen, totesi Savander Pocket-lint-teknologiasivuston haastattelussa.

ZTE ei ole vielä riittävän tunnettu merkki

Analyytikoiden mukaan ZTE:n ongelma on se, että yhtiötä ei juuri tunneta Kiinan ulkopuolella. Samsungin ja Applen tuotteita ostavilla on ns. tuotemerkkitietoutta, joten ZTE:n pitäisi keskittyä nyt myös tuotekuvansa parantamiseen.

ZTE pyrkii kuitenkin vahvasti tallomaan isompien pelurien jaloille kilpailukykyisesti varustetuilla tuotteillaan. Yhtiö esitteli juuri Barcelonan mobiiliteknologiamessuilla uuden Era-älypuhelimensa, joka on yksi markkinoiden tämän hetken ohuimmista neliydinprosessorilla varustetuista puhelimista. Erassa on myös käytössä Android-käyttöjärjestelmän tuorein versio.

- Eran ja neliyhdinprosessorilla toimivien tablettien avulla ZTE on selvästi aikonut erottua joukosta ja päättänyt ryhtyä valmistamaan kovilla ominaisuuksilla varustettuja puhelimia, kommentoi pekingiläisen IDC-tutkimusyhtiön analyytikko Teck-Zhung Wong.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.