Mainos

Nyt liikkui Nokiakin kuvausautolla - kadut tallentuvat karttaan

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on ryhtynyt Googlen vanavedessä parantamaan omia karttapalvelujaan. Nokian ja ohjelmistoyhtiö Microsoftin yhteinen kuvausauto on tästä päivästä lähtien alkanut kuvaamaan katuja pääkaupunkiseudulla.

Nokia ja Microsoft valmistelevat karttapalvelun pilottia. Karttapalvelua voi käyttää jatkossa tietokoneelta tai kännykän ruudulta. Kartasta näkee muun muassa reitin varrella olevia maamerkkejä ja rakennuksia. Kuvien avulla käyttäjät voivat myös entistä helpommin löytää esimerkiksi kauppoja tai muita palveluita.

Hakukoneyhtiö Google on aikaisemmin kehittänyt oman karttapalvelun, josta näkee esimerkiksi aitoa kuvaa kaduista ja rakennuksista.

Navteq- ja Bing-logoilla varustettu auto kiertää Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, joissa kameralla varustettu auto kuvaa teitä ja katuja kaupunkien keskustoissa sekä muilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla.

Yhtiöt ovat saaneet henkilötietolain mukaisen luvan teiden ja katujen kuvaukseen. Julkaistut kuvat tullaan myös käsittelemään siten, etteivät esimerkiksi ihmisten kasvot ja autojen rekisteritunnukset ole niissä tunnistettavissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.