Mainos

Nyt kohu BB-talon työsuhteista

Yksityishenkilö on tehnyt Aamulehden mukaan Uudenmaan työsuojelupiirille tutkintapyynnön Big Brother -tv-ohjelmasta. Henkilö vaatisi työsuojelupiiriä tutkimaan talon asukkaiden kohtelun. Työsuojelupiiri ei voi kommentoida asiaa sanallakaan.

Aamulehden mukaan tutkintapyynnössä sanotaan, että BB-talon asukkaat ovat työsopimuslain tarkoittamassa työsuhteessa tuotantoyhtiöön. Heillä tulee työntekijöinä olla siis oikeus lepotaukoihin, vapaa-aikaan sekä muihin työsuhteen normaaliehtoihin. Televisio-ohjelmassa ei noudateta lehden mukaan ylityösäännöksiä ja työntekijöitä kuvataan lainvastaisesti peseytymis- ja wc-tiloissa. Kantelussa pidetään BB-taloa ihmisarvoa alentavana ja huonona esimerkkinä.

Aamulehti kertoo tutkintapyynnön takana olevan kirjailija Rainer Granit. Tällaista henkilöä ei ole kuitenkaan olemassakaan, mutta tällä salanimellä on juuri julkaistu esikoisteos nimeltä Lähtölasku 47. Kirjan kustantaa pieni julkaisija Tiebreak Oy. Kustantamon puhelimeen vastannut henkilö oli haluton kertomaan salanimen, kustantamon tai omista taustoistaan laajemmin.

Työsuojelupiiri ei saa kommentoida

Uudenmaan työsuojelupiiristä ei kommentoida yksittäisiä tutkintapyyntöjä. Tämä perustuu työsuojeluvalvontalakiin.

- Me emme kommentoi, työsuhdetarkastaja Maarit Lehmussilta kommentoi.

Jos BB-talosta olisi tehty tutkintapyyntö ja jos Uudenmaan työsuojelupiirissä päätettäisiin tutkia asia ja taloon tehtäisiin tarkastus, asia tulisi julkiseksi vasta sitten, kun tarkastuskertomus julkistettaisiin. Ja tähän voi mennä viikkojakin. Tarkastus tehdään työpaikalle nopeasti tai vasta viikkojen kuluessa sen mukaan, onko olemassa välitön hengen tai terveyden menettämisen vaara vai ei.

Tuottaja: Ei työsuhde

BB:n tuottaja Mikko Räisänen kertoo MTV3:n Viihdeuutisille, että kyseessä ei ole kilpailijoiden työsuhde.

– Meillä on sopimus tuotantoyhtiön ja kilpailijoiden välillä, joka ei ole työsopimus, vaan sopimus osallistumisesta kilpailuun. Mielestäni tällöin ei työsuhteesta voida puhua, vaikka lakia ja asetuksia kilpailussa toki noudatammekin, Räisänen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.