Nyt karjalanpiirakkakisoihin - myös miehet!

Miehille on tänä vuonna avattu oma kilpailusarja Karjalanpiirakan leivonnan SM-kilpailuissa, jotka järjestetään 7. heinäkuuta eli ensi viikonloppuna Rääkkylässä. Kisan taustalla on Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaiset, jossa toivotaan miehisen sarjan houkuttelevan mukaan aiempaa enemmän vähemmistösukupuolen edustajia. - Aikaisemmin miehiä arvelutti lähteä kilpailemaan samoista sijoista emäntien kanssa, ja erillisiin sarjoihin siirryttiinkin miesten omasta toiveesta, kertoo yritysneuvoja Maarit Haverinen Pohjois-Karjalan Maaseutukeskuksesta. Miesten aktiivisempi osallistuminen on jo ollut nähtävissä maakunnallisissa karsintakilpailuissa.

SM-kilpailujen osallistujat valitaan kuntakohtaisissa tai maakunnallisissa karsintakilpailuissa. Karjala, Kainuu ja Savo ovat perinteisesti olleet vahvoja osallistujia, mutta joitain leipojia tulee muualtakin, viimeksi Uudeltamaalta. Loppukilpailussa kisaa tavallisesti kymmenkunta leipuria, tänä vuonna tietysti hiukan enemmän miesten oman sarjan vuoksi.

Kenen kaulin pyörii parhaiten?

Kilpailijat joutuvat luovuttamaan reseptinsä tuomaristolle, joka valitsee voittajan piirakan ulkonäön, rakenteen, maun ja kaulimen käsittelyn perusteella. - Tyypillisin kilpailija on maatalon emäntä, joka leipoo perinteisellä, ehkä suvussa kulkeneella reseptillä, kertoo Haverinen. Oma kilpailusarja on varattu myös alle 18 -vuotiaille nuorille, mutta osallistujia ei ainakaan tämänvuotisiin kisoihin ole tulossa kovin montaa. - Ehkä ensi vuoden projekti onkin aktivoida nuoretkin osallistumaan, Haverinen pohtii.

Karjalanpiirakan leivonnan SM-kilpailu pidetään lauantaina 7.heinäkuuta Rääkkylän Kihauksessa. Paikallisista karsintakilpailuista voi kysyä lisätietoja Maaseutukeskuksista.

(Lähde: MTV3 Internet / Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja