Mainos

Nyt kannattaa remontoida

Tällä hetkellä on hyvä aika kunnostaa kotia, vahvistaa Suomen kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen.

- Kun uudisrakentaminen on vapaassa pudotuksessa, korjausrakentamiselle tulee osaavia tekijöitä. Myös tarvittavia materiaaleja saa edullisemmin kuin esimerkiksi viime syksynä.

Tilastokeskuksen mukaan myös urakoiden hinnat ovat laskemassa muun muassa työvoimakustannusten halventumisen takia. Hiltusen mukaan monet urakoitsijat ovatkin aiempaa kiinnostuneempia nimenomaan korjausrakentamisesta.

Suomen omakotiliiton toiminnanjohtaja Juhani Nenonen arvioi, että kotitalousvähennyksen korotuksen myötä remonttityön tuki on käytännössä kolminkertaistunut. Hiltunen ja Nenonen vierailivat MTV:n Huomenta Suomessa antamassa neuvoja järkevään remonttiin.

Kotitalousvähennys on 3000 euroa henkilöä kohden eli pariskunta saa vähentää remonttikuluja enintään 6000 euroa. Täyden vähennyksen saa, kun remonttikulut ovat noin 10 000 euroa. Tukea saa talonyhtiössä niihin remontteihin, jotka ovat osakkaan vastuulla. Vähennystä saa työkuluista, ei materiaaleista.

Nenonen sanoo, että myös pientaloissa on tärkeää suunnitella remontti kunnolla etukäteen.

- Kannattaa hankkia luotettava urakoitsija. Hyviä vinkkejä voi saada naapureilta tai paikalliselta omakotiyhdístykseltä.

Nenonen ohjeistaa, että urakoitsijan taustatiedot on hyvä selvittää sekä tehdä kirjallinen sopimus etukäteen. Hiltunen puolestaan muistuttaa kuntokartoituksen tärkeydestä.

- Esimerkiksi ennen kylpyhuoneremonttia kannattaa varmistaa, että vedeneristys pintojen alla on kunnossa.

Ja jos remontin teettää pimeästi, puuttuu työltä kuluttajasuoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.