Mainos

Nyt kannattaa olla varuillaan: 8 verkkopankkia Zeus-haittaohjelman kourissa

Viestintävirastossa toimiva kansallinen tietoturvaviranomainen CERT-FI varoittaa sivuillaan Zeus-haittaohjelmasta. Zeuksesta laaditun haittaohjelmaversion kerrotaan ottaneen kohteekseen kahdeksan suomalaista verkkopankkia.

Jo aiemmin on havaittu, että haittaohjelma sotkeutuu Nordean, OP:n sekä S-Pankin verkkopankki-istuntoihin lisäämällä niihin tunnuslukuja urkkivaa sisältöä.

CERT-FI kertoo sivuillaan, että näiden kolmen pankin lisäksi Zeus-haittaohjelman on havaittu varastavan tunnuksia myös viiden muun suomalaisen pankin verkkopankki-istunnoista.

Kyseisen haittaohjelmaversion kohteena on suomalaispankkien lisäksi vain yksi norjalainen pankki. Kyseessä onkin täten erittäin tarkoin Suomeen kohdistetusta haittaohjelmasta.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten Zeus-haittaohjelman varianttia on levitetty. Zeus-haittaohjelmaa on kuitenkin maailmalla yleisesti levitetty mm. roskapostin välityksellä.

Jos oma virusohjelma ei havaitse Zeusta, kannattaa kokeilla ilmaistyökaluja

VirusTotal-palvelun analyysituloksista käy ilmi mitkä virustorjuntaohjelmistot tällä hetkellä havaitsevat haittaohjelmavariantin. Mikäli epäilee oman koneensa olevan saastunut ja oma antivirustuote ei ole listalla, niin CERT-FI suosittelee kokeilemaan tietokoneen tarkistamista eri virustorjuntayhtiöiden ilmaisten työkalujen avulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.