Mainos

Nyt jo televisiokin saattaa vakoilla toimiasi

Uudet internetiin kytkettävät televisiot saattavat aiheuttaa vakavia tietoturvauhkia käyttäjilleen. Tietoturvayhtiö Mocanan tutkimuksessa havaittiin useita sähköisiä tietoturvauhkia eräästä suositusta internet-HDTV-merkistä. Tutkimuksessa ei paljasteta kuitenkaan valmistajan nimeä. Mocana kertoo asiantuntijoidensa tavanneensa kyseisen valmistajan edustajat auttaakseen ongelmien korjaamisessa.

Tutkijat uskovat, että vastaavia tietoturva-aukkoja löytyy myös muiden valmistajien internet-televisioista. Tutkijat suosittelevatkin, että kuluttajat etsisivät käsiinsä riippumattomien tahojen tekemiä testejä ennen tuotteen hankkimista kotiin.

Mocanan tutkimuksen mukaan internetiin kytketyn television avulla hyökkääjä voi päästä käsiksi laitteen omistajan verkkoon. Tätä kautta krakkerit saattavat urkkia uhreiltaan henkilökohtaisia tietoja valheellisilla lomakkeilla ja verkkosivuilla. Krakkerit voivat myös vakoilla salaa uhriensa internetin käyttötapoja ja raportoida saamiaan tietoja eteenpäin.

- Internetiin kytkettävät HDTV-televisiot myyvät nyt hyvin. Moni valmistaja kuitenkin tuo kuluttajaelektroniikkaa markkinoille kiireellä välittämättä tuotteiden turvaamisesta. Tämä tutkimus osoittaa kuinka vaarallista on ensin kytkeä televisio verkkoon ja vasta myöhemmin murehtia, toteaa Mocanan toimitusjohtaja Adrian Turner.

- Nykyään on keskitytty paljon älypuhelimiin. Siitä ei ole kuitenkaan keskusteltu, että valtaosa uusista internetiin kytkettävistä laitteista ei olekaan puhelimia, vaan televisioita, teollisuuslaitteita, lääketieteellisiä laitteita ja autoja. Näiden tuotteiden valmistajilla ei ole syvällistä kokemusta turvateknologioista, toisin kuin tietoteknologian piirissä, Turner kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.