Mainos

Nyt Elop kommentoi kohumuistiotaan: "Enää ei olla liekeissä"

Matkapuhelinjätti Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoo, että yhtiössä alkaa nyt uuden kasvun aika. Elopin mukaan yhtiö ei enää muistuta miestä, jonka on hypättävä mereen palavalta öljylautalta selvitäkseen hengissä.

Elop viittasi kommentillaan viime vuonna Nokian työntekijöille lähettämäänsä "palava öljylautta" -muistioon. Muistio aiheutti välittömästi melkoisen kohun ja vielä vuodenkin jälkeen sitä on kritisoitu. Viimeisimmän vahvasti kriittisen kannanoton Elopin toimiin ja muistioon liittyen teki Nokian johtotehtävissä aiemmin toiminut Tomi Ahonen. Ahonen vertasi blogisivuillaan Elopin toimia tuhopolttoon.

"Vuodessa moni asia on muuttunut"

Elopin mukaan Nokian tulevaisuus on turvattu, vaikka kovia päätöksiä onkin täytynyt tehdä yhtiön kilpailukyvyn lisäämiseksi ja kustannusten alentamiseksi. Asiasta kertoo eteläafrikkalainen Business Day -verkkosivusto.

- Muistion kirjoittamisen aikaan tilanne oli mainitunlainen ja sen jälkeen moni asia on muuttunut, totesi Elop Afrikkaan suuntautuneella kiertueellaan.

Teknologia-asiantuntija Arthur Goldstuckin mukaan Nokian tulevaisuus todellakin on nyt kirkkaampi kuin vielä vuosi sitten.

- Nokian aiempi johto keskittyi vahvasti yhtiön maailmanlaajuiseen valtavaan markkinaosuuteen ja pyramidin alaosaan. He eivät havainneet kärjen hajoamista, kiteytti Goldstuck.

Elopin mukaan kohua aiheuttanut muistio oli hänen rehellinen näkemyksensä Nokian silloisesta tilanteesta.

- Kirjoitin muistion kutsuhuutona toimien käynnistämiselle ja nyt vuosi myöhemmin kaikki yhtiössä sanovat, että Nokia on muuttumassa, kertoo Elop.

Rajuista muutostilasta on todellakin ollut kyse, sillä Elopin astuttua ruoriin Nokian työpaikkoja on vähennetty 30 000 kappaletta. Elop ei ole kommentoinut mahdollisista irtisanomisista jatkossa. Elopin mukaan Nokia tarkkailee jatkossakin tilannetta ja vastaa muuttuviin tilanteisiin.

Elop totesi, että hän ei menetä yöuniaan vaikka Applen ja Samsungin kaltaiset kilpailijat etenevätkin nyt vahvasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.