Mainos

Nyt alkoivat Nokian ulosmarssit

Osa Nokian työntekijöistä Tampereella on marssinut ulos työpaikaltaan. Tampereen Hervannan yksiköstä lähti yli tuhat ihmistä kello 14.

Tampereen ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Kalle Kiili sanoo, että henkilöstön kannalta tilanne vaikuttaa erittäin uhkaavalta.

- Tietysti täytyy olla toivoa, mutta kyllä tässä pelkoakin on mukana. Toivottavasti saamme tietoa vähennyksistä jo ensi viikolla, Kiili tiivistää.

Tampereella Hervannan yksikössä työskentelee 2 600 ihmistä lähinnä tuotekehitystehtävissä. Noin puolet Hervannan henkilöstöstä työskentelee Symbian-käyttöjärjestelmän parissa ja heidän kohtalostaan Tampereella on nyt suurin huoli.

Nokia ilmoitti tänään, että uusi Windows-järjestelmä on korvaamassa Symbiania.

- Pidän realistisena sitä, että Symbianin kanssa työskennelleet nokialaiset siirtyisivät kehittämään uutta Windows-alustaa. Tilannetta on kuitenkin hankala ennustaa, sillä vielä ei ole tiedossa, millainen Nokian ja Microsoftin solmima sopimus on, Kiili sanoo

Strategia kuitenkin miellytti

Vaikka tiedot vähennyksistä aiheuttivat rauhattomuutta Hervannassa, pidettiin Nokian julkistamaa strategiaa muuten hyvänä.

- Henkilöstö on ottanut hyvin vastaan sen, että yhteistyöhön ryhdytään nimenomaan Microsoftin kanssa. Se nähdään parempana vaihtoehtona kuin esimerkiksi Android. Henkilöstöstä suuri osa on sitä mieltä, että Androidiin meno olisi ollut tässä vaiheessa liian myöhäistä, Kiili sanoo.

Positiivisin uutinen Hervannan työntekijöille oli tänään se, että vuosikausia kehitelty MeeGo-puhelin saadaan viimein markkinoille tänä vuonna.

- Kyllä se Hervannan MeeGo-porukalle lohtua suo. Tehdyllä työllä on ollut joku tarkoitus, Kiili sanoo.

Oulussa hiki

Oulussa tiedot Nokian uudesta suunnasta ovat nostaneet pelon rajuista henkilöstövähennyksistä.

Ylempiä toimihenkilöitä edustava Mikko Merihaara sanoo, että informaatiota ei ole vielä kovin paljoa.

- Meille ei ole kerrottu kovinkaan paljon. Tuntuu, että media tietää vieläkin enemmän kuin me. Esimerkiksi näistä Pekkarisen mittavista irtisanomisista kuulee tuolta median kautta. Ei ole meiltä tullut mitään siihen.

Nokialla on Oulussa hieman alle 2 000 työntekijää. Heistä tuhatkunta työskentelee Symbian-käyttöjärjestelmän ja noin 500 Meegon puolella.

Toimitusjohtaja Stephen Elopin mukaan Symbian- ja Meego-käyttöjärjestelmät väistyvät Nokian älypuhelimista Windows Phonen tieltä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.