Mainos

Nyrkki-ryhmäläinen varoittaa huumeongelmasta

Huumeiden käytöstä koituu Suomelle miljardiluokan kustannukset joka vuosi. Espoossa toimiva Nyrkki-ryhmä vaatii huumeiden vastaisen kansanliikkeen käynnistämistä. Nyrkki-ryhmässä (nyrkki huumeita vastaan) on Espoon poliisin, koulu- ja sosiaalitoimen sekä vapaaehtoisjärjestöjen edustajia.

Nyrkki-ryhmän jäsen Valto Meriläinen viittaa alkoholin haittakustannuksien tutkineen Jukka Salomaan laskelmaan, paljonko huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttö maksaa yhteiskunnalle. Vuoden 1994 tiedoista lasketut välilliset ja välittömät kustannukset nousivat noin yhteensä noin 4,5 miljardiin markkaan suurimmillaan.

-Tilanne on vuodesta 1994 huomattavasti pahentunut ja luvut voidaan kertoa kahdella, eli puhutaan jo lähes kymmenen miljardin laskusta yhteiskunnalle, Meriläinen varotti tänään Espoossa.
-Yhden nuoren laitoshoito maksaa noin 1000 markkaa vuorokaudessa eli 360000 markkaa vuodessa opetusministeriön arvion mukaan, Meriläinen tiesi. Tähän on lisättävä se valtava inhimillinen kärsimys, joka kohdataan jokaisen narkomaanin kodissa ja lähipiirissä.

Meriläisen mukaan valtion rahoitus ehkäisevälle päihdetyölle on ongelmaan nähden minimaalisen pieni.
-Kunnille suunnatussa valtionavussa tulisi huumetyöhön tarkoitettu määräraha korvamerkitä, muuten se menee muihin tarkoituksiin, hän kehotti. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.