Nyrkkeilytähti Tyson Furysta omituinen dopingväite – maanviljelijä kertoo valehdelleensa kuohimattoman villisian toimittamisesta

Nyrkkeilyn WBC-liiton raskaan sarjan maailmanmestarista Tyson Furysta on esitetty vähintäänkin erikoinen dopingsyyte.

206-senttinen ja 115-kiloinen Fury antoi positiivisen dopingnäytteen vuonna 2015, kun hänen antamassaan virtsassa havaittiin kiellettyä steroidia nandrolonia. Brittiläisiskijän leirin selitys poikkeavalle näytteelle oli tuollloin se, että hän oli pistellyt poskeensa kuohimatonta villisikaa tai syönyt pilaantunutta lihaa.

Myös Tysonin serkku Hughie Fury antoi samoihin aikoihin positiivisen näytteen samasta aineesta oman ottelunsa jälkeen. Hän kertoi istuneensa serkkunsa kanssa samassa ruokapöydässä.

Nyt brittilehti Daily Mail kertoo löytäneensä Lancashiresta maanviljelijän, joka väittää sopineensa erikoisesta järjestelystä Furyn serkusten kanssa.

Miehen mukaan häntä pyydettiin valehtelemaan, että hän olisi toimittanut Furylle villisian, vaikka todellisuudessa näin ei ollut tapahtunut. Tuosta sepitteestä miehelle luvattiin maksaa 25 000 puntaa eli lähes 30 000 euroa. Hän ei kuitenkaan koskaan nähnyt luvattua summaa.

– Minulla ei koskaan ole ollut villisikaa. En ole koskaan tappanut villisikaa, maanviljelijä kertoo nyt Daily Mailille.

– Voin pahoin näistä valheista ja petoksesta, ja ihmiset ansaitsevat tietää totuuden.

Daily Mailin mukaan maanviljelijä olisi allekirjoittanut kaksi todistajanlausuntoa, joiden mukaan juuri hän oli toimittanut Furylle edellä mainittua villisianlihaa sekä porsaanlihaa. Lausunnot olisi puolestaan lähetetty edelleen Ison-Britannian antidopingviranomaisille UKAD:lle osana nyrkkeilijöiden selvitystä.

Lehden tavoittama antidopingtoimisto UKAD ilmoitti vastauksessaan olevansa aina kiinnostunut todisteista, jotka liittyvät mahdolliseen antidopingrikkomukseen.

Tyson Fury ja hänen serkkunsa Hughie Fury eivät vastanneet Daily Mailin kommenttipyyntöön ennen jutun julkaisua.

Lue myös:

    Uusimmat