Mainos

Nykytaiteen katselmus avautuu Helsingin Taidehallissa

Suomen taiteen viidennessä triennaalissa esitellään pääasiassa media- ja videotaidetta sekä uutta valokuvataidetta.

Suomen taiteen viides triennaali esittelee nykytaidetta 13 eri tekijältä. Helsingin Taidehallissa huomenna avautuvan Ihmeellistä etsimässä -näyttelyn on koonnut italialainen kuraattori Luigi Fassi. Triennaali keskittyy valokuva-, media- ja videotaiteeseen. Monet teoksista ovat uusia ja ennennäkemättömiä.

Näyttelyn nimi viittaa Bas Jan Aderin keskeneräiseksi jääneen In Search of the Miraculous -teokseen. Esillä näyttelyssä on muiden muassa Pasi Aution, Lauri Astalan, Petri Eskelisen, Aurora Reinhardin, Pilvi Takalan ja Antti Tantun töitä. Suurin osa näyttelyn taiteilijoista on syntynyt 1970-luvulla.

Teoksissa kiteytyy monia suomalaisen nykytaiteen ominaispiirteitä. Niitä yhdistävät suhde luontoon ja kulttuuriin ja kohtaamiset ihmisten kesken. Luigi Fassin mukaan töissä on keskeistä myös kyky ja uskallus laittaa oma yksityisyys näyttteille.

Taidehallin Studiossa on esillä lauantaista lähtien Pink Twinsin eli Vesa Vehviläisen ja Juha Vehviläisen Pulse-multimediateos.

Suomen taiteen triennaalit ovat Suomen Taiteilijaseuran tuottamia kotimaisen nykytaiteen katselmuksia. Triennaaleja on järjestetty Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1994 lähtien. Viides triennaali on avoinna kesäkuun 10. päivään saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.