Mainos

Nyky-yhteiskunta voimakkaasti esillä kotimaisissa uutuuselokuvissa

Kotimainen elokuvavuosi alkaa huomenna suurin odotuksin. Tavoitteena on vähintään 15 prosentin katsojaosuus ja reippaasti yli miljoona katsojaa. Jo seuraavien kahden kuukauden aikana ensi-iltaan tulee seitsemän hyvin erilaista kotimaista, joille on tyypillistä entistä voimakkaampi yhteiskunnallinen ote.

.

Mielisairaan isän pilaamat veljekset, irtisanotun siivoojan oikeustaistelu, työttömän arki Jakomäessä, valtionyhtiön yksityistäminen. Vaikka kotimainen elokuva välttää nyt tosikkomaisuutta, sillä on tiukka ote yhteiskuntaan. Vallanpitäjät esitetään moraaliltaan heikkoina. Päähenkilöt ovat syrjäytyneitä, joiden sankaruus on selviytymistä. Pahuus on yhteiskunnassa, ei ihmisessä.

Ajan aiheet ovat yksi keino opettaa varsinkin nuoria katsojiksi. Huomenna ensi-iltaan tulevalle Pahat pojat -elokuvalle odotetaan vähintään neljännesmiljoonaa katsojaa. Sen lähtökohta on Euran Daltonien elämä. Mediassa tiiviisti seuratulle rikossarjalle kerrotaan taustoja. Vaikka elokuva on fiktiota, se vetoaa ihmisen tirkistelynhaluun.

Elokuvia on vihdoin opittu myös markkinoimaan. Uutuuksista tehdään puheenaiheita jo ennen ensi-iltaa. Esimerkiksi Pahojen poikien kikka oli seurata suosikkinäyttelijöiden muuttumista harjoitusvaiheen kukkakepeistä bodareiksi. Raid-elokuvan markkinoinnin hoiti jo tv-sarja, jonka joka jaksolla oli miljoonayleisö ja elokuvalle odotetaankin 250 000 katsojaa.

Pahat pojat -elokuva

Vaikka ajankohtaisaiheet ovat nyt päällimmäisiä, historiaakin on tulossa porokeisarista Sibeliukseen. Sen sijaan kaikkein perinteisimpiä puskafarsseja ei tänä vuonna elokuvateattereissa nähdä. Niiden ohi aika näyttää ajaneen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.