Mainos

NY Times vaatii Bushilta anteeksipyyntöä

Lehden mukaan presidentti Bush on johtanut amerikkalaisia harhaan yhdistämällä Irakin sodan maailmanlaajuiseen terrorismiin.

New York Times -sanomalehti vaatii Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia pyytämään amerikkalaisilta anteeksi Irakin sotaa.

- Kaikista niistä tavoista, joilla Bush suostutteli amerikkalaisia tukemaan Irakiin hyökkäämistä viime vuonna, päivänselvästi epärehellisintä oli hänen ponnistelunsa yhdistää hänen valitsemansa sota ja maailmanlaajuinen terrorismi, New York Times kirjoittaa.

Lehden mukaan Bushin ja hänen neuvonantajiensa olisi pitänyt ymmärtää, että Irakin ja al-Qaidan välillä ei ollut yhteyttä. Lisäksi Bush ja erityisesti varapresidentti Dick Cheney vakuuttivat amerikkalaisille, että Saddam Hussein olisi jotenkin ollut syyskuun 2001 iskujen takana. Syyskuun terrori-iskuja tutkiva paneeli kertoi eilen, että ei ole olemassa mitään "uskottavaa todistusaineistoa" siitä, että Irak olisi tukenut al-Qaidaa.

New York Timesin mukaan vielä maanantaina Cheney sanoi, että Saddamilla oli "pitkälle kehitetyt suhteet al-Qaidaan".

-Tämä ei ole vain asia, joka vähentää presidentin uskottavuutta. Terrorismin vastainen sota on itse asiassa kärsinyt, koska Irakin konflikti on suunnannut armeijan ja tiedustelun voimavaroja toisaalle esimerkiksi Afganistanista, jossa saattaa todella olla al-Qaidan joukkoja, mukaan lukien Osama bin Laden, lehti muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.