Mainos

Nuutila: Teleurkintajupakassa jopa tuhansia asianosaisia

Soneran teleurkintajupakka saattaa poikia suuren määrän vahingonkorvauksia.

Oikeustieteen professori Ari-Matti Nuutila pitää selvänä, että kaikki ne, joiden soittotiedot ovat päätyneet vääriin käsiin, ovat jutussa asianomistajia. Tämä piiri voi käsittää jopa tuhansia ihmisiä.

-Itse pitäisin kyllä kohtuullisen selvänä, että ne, joille nämä seuratut henkilöt ovat soittaneet, ovat kyllä asianomistajia, Nuutila sanoi MTV3:n uutisille. Nuutilan mukaan asianomistajien määrän nousu aiheuttaisi poliisille melkoisesti työtä. Jos vahingonkorvauksia alettaisiin vaatia, kyseeseen tulisivat lähinnä korvaukset henkisistä kärsimyksistä.

-Tämä on niin harvinainen tapaus, että normaalia vahingonkorvauskäytäntöä ei ole. Jos jotain rinnastuksia hakee esimerkiksi pienistä kunnianloukkauksista, niin kyllä silloin puhutaan tuhannesta eurosta tai vastaavasta, Nuutila arveli.

KRP jatkaa tutkimuksia

KRP kiistää julkisuudessa olleet tiedot, joiden mukaan liikenne- ja viestintäministeriö olisi pyytänyt laajentamaan tutkimukset koskemaan myös Soneran nykyjohtoa.

Parhaillaan Keskusrikospoliisissa selvitetään tähän mennessä kertyneen laajan esitutkinta-aineiston pohjalta, ketkä ovat kyseisen rikosasian asianomistajia. Heidän kuulustelunsa aloitetaan mahdollisimman pian.

Edelleen vangittuna olevan Soneran entisen toimitusjohtajan Kaj-Erik Relanderin lisäksi jutussa on ollut vangittuna viisi muuta henkilöä. Kaikki kuusi ovat edelleen epäiltyjä törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta.

Asiassa on lisäksi kuultu useita Soneran johtoon ja hallintoelimiin vuosina 2000-2001 kuuluneita henkilöitä. Tutkinnan kesto riippuu kuulusteltavien määrästä, mutta joka tapauksessa se tulee kestämään vielä useita viikkoja.

Julkisuudessa olleisiin tietoihin viitaten KRP toteaa, että se ei ole saanut liikenneministeriöltä pyyntöä laajentaa tutkintaa koskemaan Soneran nykyjohtoa.

(Seitsemän uutiset 05.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.