Mainos

Nuuskaa tilataan Internetistä

Kasvava Internetkauppa aiheuttaa yhä useammin tilanteita, joissa laittoman ja laillisen raja on hämärä ja lain kiertäminen helppoa. Esimerkiksi nuuskaa ei saa Suomessa myydä, mutta sitä voi laillisesti tilata ruotsalaisesta nettikaupasta. Edes myyjää ei voi Suomessa viedä tuomiolle rikoksesta.

-Ruotsi on saanut EU:ssa poikkeusluvan myydä nuuskaa. Samalla se on kuitenkin sitoutunut siihen, että sitä ei myydä muihin EU-maihin. Kaupanteon rajoittaminen olisi Ruotsin viranomaisten asia, sillä Suomen oikeus ei ruotsalaisyrityksiin yllä, sanoo Tuotevalvontakeskuksen osastopäällikkö Pentti Karhu.

Neuvotteleva virkamies Olli Simonen sosiaali- ja terveysministeriöstä vahvistaa lainsäädännön olevan nuuskan osalta hyvin epämääräinen.

-Nuuskan kuljettaminen rajan yli myyntitarkoituksiin on laitonta. Ostaja ei kuitenkaan syyllisty mihinkään rikokseen. Paitsi tietenkin joku voisi yrittää syyttää häntä rikokseen yllyttämisestä, pohtii Simonen.

Nuuskan laillisen tilaamisen mahdollistaa se, että aineen hallussapito on Suomessa sallittua.

Oman ongelmansa Internetkaupassa muodostavat myös lääkkeet, joita niitäkin suomalaiset ovat ainakin muutamissa tapauksissa tilanneet verkosta. Lääkkeet ja nuuska ovat siitä erilaisessa asemassa, että lääkkeiden myyntiä rajoittaa lääkelaki. Mitään lääkkeeksi luokiteltavaa ainetta ei saa laillisesti ostaa Internetistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.