Mainos

Nuuksion luonnonsuojelualue laajenee

Metsähallitus osti eilen Espoon Lahnuksessa olevan Ketunkorven 146 hehtaarin alueet liitettäväksi Nuuksion kansallispuistoon. Kauppaan sisältyy myös ns. Koivulan lehtopurolaakso, joka on ollut luonnonsuojelualueena jo aiemmin.

Kyse on alueen tähän asti suurimmasta luonnonsuojelukaupasta, jossa myyjinä olivat Svenska småbruk och egnahem -osakeyhtiö ja Finlandssvenska Jordfonden -säätiö. Osa kaupasta rahoitettiin Euroopan unionin Life-rahastosta.

Kaupan jälkeen Nuuksion kansallispuisto on kolmivuotisen olemassaolonsa aikana kasvanut jo kaksinkertaiseksi eli 3250 hehtaariin. Nuuksiolle on Natura 2000 -ohjelmassa varattu 5500 hehtaaria.

Ketunkorpeen sisältyy lehtoja, lähteikköjä ja luonnonpuroja. Suot ovat ojittamattomia. Metsissä on runsaasti haapaa, lehmusta ja muita lehtipuita. Vaateliaita kasveja ovat mm. imikkä, lehtopähkämö, lehto-orvokki, jäniksensalaatti, kotkansiipi ja vaahtera. Alue on on myös liito-orava -keskittymä. Siellä pesii mm. uhanalainen pikkusieppo. Harvinaisiin kasveihin lukeutuu pesäjuuri.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.