Mainos

Nürnbergin jääkarhunpentu nimettiin Hiutaleeksi

Pentu sai nimensä säihkyvän valkoisen turkkinsa vuoksi. Eläinlääkärien mukaan pentua voidaan näyttää julkisuudessa mahdollisesti maaliskuun lopussa.

Äidistään erotettu saksalainen jääkarhunpentu on saanut nimekseenFlocke (hiutale). Asiasta ilmoittivat Nürnbergin kaupungin viranomaiset tänään.

Jääkarhun nimestä järjestettiin viikon mittainen kilpa, johon vyöryi noin 30 000 ehdotusta. Joka viides niistä tuli ulkomailta, osa Uudesta-Seelannista ja Yhdysvalloista saakka.

Nürnbergin kaupunginjohtajan Ulrich Malyn mukaan lautakunta päätyi lopulta yksimielisesti siihen, että eläintenhoitajien pennulle jo antama nimi säilytetään. Pentu oli saanut nimensä säihkyvän valkoisen turkkinsa vuoksi.

Naaraspentu on nyt viiden viikon ikäinen ja painaa vajaat kolme kiloa. Se erotettiin emostaan runsas viikko sitten, koska erikoisesti käyttäytyneen äidin pelättiin vahingoittavan pentua.

- Se vain syö ja nukkuu eikä tee mitään muuta, kertoi Harald Hagen, yksi pennun hoitajista.

Eläinlääkärien mukaan pentua voidaan näyttää julkisuudessa mahdollisesti maaliskuun lopussa.

Kaupunginjohtajan mukaan nimen valinnassa otettiin huomioon myös kaupalliset näkökohdat, sillä Nürnberg toivoo Flockesta kaupungin lähettilästä. Luvassa on niin pehmoeläimiä, t-paitoja kuin reppujakin joissa Flocke esiintyy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.