Mainos

Nurmossa uskonnollisen runon päivät

Nurmossa loppiaisena järjestettävillä uskonnollisen runon päivillä etsitään suomalaisuuden juuria kansallisen lyriikan perinteestä. Koivu ja tähti -runotapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

Päivien tapahtumat alkavat iltavesperillä ensi tiistaina, mutta varsinainen avaus on Nurmon Lankarin leirikeskuksessa keskiviikkona. Kirjailija Torsti Lehtinen pohtii tuolloin suomalaisuuden eväitä uuden vuosituhannen alkaessa. Häntä kommentoivat mm. runoilijat Kaija Pispa ja Risto Kormilainen.

Päivien järjestäjien mukaan uskonnollisuus pyritään ymmärtämään tapahtumassa avarasti. Runomatineat on rakennettu niin, että aivan tavallisen ihmisen olisi helppo tulla niihin. Ohjelmistossa on myös monelle entuudestaan tuttua runoutta. Mm. taiteilija Kari Koivu esittää esittää Yrjö Jylhän, Mika Waltarin, Aaro Hellaakosken ja P. Mustapään runoutta. Päivien runomatineat pohjautuvat Lassi Nummen, Katri Taanilan ja Raakel Liehun runoihin. Myös kuorot, kvartetit ja soitinryhmät ovat mukana matineoissa. Esittävistä taiteilijoista mukaan ovat lupautuneet mm. Eeva-Maija Haukinen, Seela Sella ja Jaakko Löytty.

Kolmipäiväisen runotapahtuman järjestelyistä vastaavat Nurmon kunta, seurakunta ja Pohjanmaan lausujat. Ohjelmaa on leirikeskuksen lisäksi Nurmon kirkossa ja seurakuntakeskuksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.