Mainos

Nurmijärven tragedia: Mies ampui avopuolisonsa – pikkutyttö pakeni naapuriin

Poliisi epäilee nelikymppisen miehen ampuneen sunnuntai-iltana avopuolisonsa Nurmijärvellä. Mies oli ampunut myös kolmevuotiasta tytärpuoltaan, mutta luoti oli vain hipaissut lasta kaulan alueelle.

- Hän on ollut vakavassa hengenvaarassa, mutta vamma on jäänyt naarmuksi, kertoo tutkinnanjohtaja Markku Tuominen.

Tuomisen mukaan mies oli lopuksi ampunut itsensä. Tässä vaiheessa ei ole tietoa siitä, mikä johti perhesurmaan.

Tuominen kertoi, että mies käytti revolverimallista käsiasetta ja hänellä oli lupa aseeseen. Perhesurma paljastui, kun pikkutytön onnistui paeta naapuriin. Poliisi löysi äidin ammuttuna talosta ja avomies löytyi kuolleena piharakennuksesta.

Viime viikon torstaina Jyväskylän Puuppolassa mies ampui luvallisella metsästysaseella vaimonsa omakotitalon pihamaalla ja surmasi sitten itsensä. Pariskunta oli ollut eroamassa. Kesäkuussa mies ampui poliisin mukaan naisen ja itsensä Helsingin Länsisatamassa.

"Normaali määrä perhesurmia"

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tietojen mukaan niin sanottuja surmaitsemurhia on ollut tänä vuonna kuusi, mutta niissä ei ole kuollut lapsia.

- Se on aika normaali määrä, arvioi erikoistutkija Martti Lehti.

Vuosina 2011-2012 oli vuoden kestänyt piikki perhesurmista, joissa kuoli lapsia. Lehti kertoo, että perhesurmien määrät voivat vaihdella paljon vuosittain. Joinain vuosina niitä on ollut vain kaksi, toisena jopa kaksitoista.

Lehden mukaan puolisonsa surmaa yleensä mies. Esimerkiksi vuosina 2003-2012 naiset tekivät kolme surmaitsemurhaa ja miehet 35.

Sisäministeriö teki viime vuonna selvityksen perhesurmien ja lapsensurmien taustoista. Selvityksen mukaan tapauksia yhdistäviä taustatekijöitä olivat parisuhteen ongelmat, erotilanteeseen liittyvä kriisi ja vanhemman mielenterveys- tai päihdeongelmat.

Selvitysryhmä katsoi, että osa surmista olisi ollut ehkäistävissä, jos viranomaisten ja lähipiirin tietoon tulleet tekijöiden itsetuhoiset ajatukset ja uhkailu olisi otettu riittävän vakavasti ja ongelmiin olisi tartuttu.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.